.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.lut.2025 05:09:25

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A3 8l 1.9 tdi ahf 110 km]Wysprzęglik i pompa sprzegła
PostNapisane: 14.paź.2016 18:40:41 
Użytkownik

Witam kolejny raz kiedy mam problem z pompa sprzęgła.
Kilka miesięcy temu wchodziły mi ciężko biegi pedał sprzęgła zostawał w podłodze i porostu się zapowietrzał układ hydrauliczny sprzęgła.
Oddałem do warsztatu ,Panowie wymienili mi pompę sprzęgła i wszystko wróciło do normy.
Lecz niedawno zwróciłem uwagę ,że płyn hamulcowy znajduje się na pedale i pod dywanikami .Chwilę tak przejeździłem kiedy pedał znów został w podłodze.
Zdecydowałem się na wymianę .Kupiłem nową pompę zamontowałem i odpowietrzyłem układ.
Pedał sprzęgła chodził gładko i normalnie. Przejechałem się kawałek kiedy pedał sprzęgła znów został w podłodze.Pompa sprawna bez wycieków wiec otworzyłem maskę a tam co? fontanna z wyprzeglika podczas manipulowania sprzęgłem. Zamówiłem wysprzęglik (już 2 ) Zmieniłem odpowietrzyłem układ i wszystko działa.
Dziś rano wsiadam i moim oczom okazała się mała plama od płynu hamulcowego. Oczywiście zdenerwowany oglądam pompę a tam co ? płyn się sączy z tego cylinderka na pompie......

Teraz moje pytanie ?
Czy coś ma na to wpływ ? Czy działa na to jakaś siła pozaziemska rozszczelniając mi układ, jak nie na wysprzegliku to na pompie ?
Albo porostu dostałem wadliwe części ?

Strefa czasowa: UTC + 1