.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.lut.2025 14:32:15

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 B7 2.0 ALT] Czy to termostat, czujnik tepm,czy coś inneg
PostNapisane: 23.lis.2016 10:31:47 
Użytkownik

Auto: A4 B7 2.0 ALT S-Line
Witam. Autko jak w tytule.Mam je od kilku dni i dziś zadziało się coś dziwnego ze wskażnikim temperatury.
Jeżdziłem po mieście i wskażnik moment pokazywał 90 st.
Odpalam po raz kolejny raz auto spod sklepu jadę,wskażnik od temperatury leży na dole i ani drgnie podczas jazdy.
Przyjechałem do domu badam węże od chłodnicy po prawej stronie górny gorący,dolny prawy na dole chłodny. Wskażnik natomiast zadziałał ponownie i pokazuje prawidłowo 90 st.
Auto chodziło na postoju odkręciłem zbiorniczek,ogrzewanie na HI,grzać grzeje temperatura na wskażniku jest 90st, ale dolny wąż chłodny i przy niby 90 na zegarach włączył sie wentylator bodajże lewy.
Czy to prawidłowe działanie i tak ma być bo szczerze to już zgłupiałem.
Na fisie żadnego błędu nie wywaliło. Niestety teraz nie mam możliwości podpięcia auta pod VCDS-A.
obadałem jeszcze chłodnice tyle ile mogłem przez wentylatory to wydaje się zimna. :/ :/

Czy ktoś mógłby mnie oświecić gdzie znajduje się czujnik G2/62 w moim 2.0.Jest masa zdjęć ale nie mogę znaleść z tego silnika.
Pytam o to ponieważ znowu podczas jazdy wskażnik z 90st. spadł do zera. Zatrzymałem sie odpaliłem auto i zadziałał.

Ostatnio edytowano 25.lis.2016 18:53:55 przez czorny27, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł: Re: [A4 B7 2.0 ALT] Czy to termostat, czujnik tepm,czy coś i
PostNapisane: 23.lis.2016 16:47:30 
Użytkownik

Auto: A4 B7 2.0 ALT S-Line
czorny27 napisał(a):
Witam. Autko jak w tytule.Mam je od kilku dni i dziś zadziało się coś dziwnego ze wskażnikim temperatury.
Jeżdziłem po mieście i wskażnik moment pokazywał 90 st.
Odpalam po raz kolejny raz auto spod sklepu jadę,wskażnik od temperatury leży na dole i ani drgnie podczas jazdy.
Przyjechałem do domu badam węże od chłodnicy po prawej stronie górny gorący,dolny prawy na dole chłodny. Wskażnik natomiast zadziałał ponownie i pokazuje prawidłowo 90 st.
Auto chodziło na postoju odkręciłem zbiorniczek,ogrzewanie na HI,grzać grzeje temperatura na wskażniku jest 90st, ale dolny wąż chłodny i przy niby 90 na zegarach włączył sie wentylator bodajże lewy.
Czy to prawidłowe działanie i tak ma być bo szczerze to już zgłupiałem.
Na fisie żadnego błędu nie wywaliło. Niestety teraz nie mam możliwości podpięcia auta pod VCDS-A.
obadałem jeszcze chłodnice tyle ile mogłem przez wentylatory to wydaje się zimna. :/ :/

Dodam jeszcze że auto jest z lpg.Czy może obieg jest zapowietrzony?? Jakie byłyby objawy zapowietrzenia.
Przy prawidłowym działaniu obydwa węże powinny mieć jednakową temperaturę a tu dolny jest dużo bardziej chłodny niż górny [emoji35] [emoji35]

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Strefa czasowa: UTC + 1