.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 12.gru.2024 21:47:37

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A3 8L 1.8 t AUM] Skrzynia czy coś ze sprzęgłem?
PostNapisane: 16.lut.2017 15:26:27 
Użytkownik

Witam,
mój problem polega na tym, że ostatnio zauwazylem gdy przygazuje na luzie do okolo 3 tys obotow i powyzej slychac dziwne buczenie/brzeczenie cos podobnego do obijajacej sie oslony tlumika, ktora w pada w rezonans. Ale niestety to nie oslona. Stojąc w garażu odpaliłem samochód i zaczalem przygazowywac i to buczenie slychac tylko w srodku samochodu i jak sa drzwi zamkniete. cos mnie tknelo i wcisnalem sprzeglo potem 1 bieg i delikatnie podjechalem do przodu. po tym manewrze gazujac na luzie juz tego brzeczenie nie slyszalem wiec zaczalem wciskac sprzeglo i za kazdym razym gdy sprzeglo wcisnalem pojawialo sie buczenie ale tak jak wczesniej napisalem dopiero od okolo 2,8 tys obotow i wiecej. Wiec chcialbym sie was zapytac czy to wina skrzyni czy sprzegla.?

Tytuł: Re: [A3 8L 1.8 t AUM] Skrzynia czy coś ze sprzęgłem?
PostNapisane: 16.lut.2017 15:30:44 
Moderator

Auto: V70
Jak biegi wchodzą ok i nic nie wyje w czasie jazdy to co by miało być uszkodzone?
Być może jak rozepniesz napęd coś brzęczy, ale tego to już ci nikt nie powie na forum. Jedź do kogoś od układów wydechowych, niech zobaczy od dołu co się dzieje.

Tytuł: Re: [A3 8L 1.8 t AUM] Skrzynia czy coś ze sprzęgłem?
PostNapisane: 16.lut.2017 15:52:29 
Użytkownik

Właśnie tez chodzi o to ze w czasie jazdy po przekroczeniu 3 tys obrotow to buczenie wystepuje ( dzwiek silnika + to cos) i jak hamuje silnikiem powiedzmy z predkosci 120 km/h. Tłumiki juz byly sprawdzane a poza tym, gdy by to byl tlumik to caly czas by to wystepowalo a nie tylko po wcisnieciu sprzegla.

Strefa czasowa: UTC + 1