.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.gru.2024 08:04:11

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [S3 8L] czy podejdzie inny Alternator?
PostNapisane: 02.mar.2017 12:47:39 
Użytkownik

Witam jestem tu nowym uzytkownikiem. Od wczoraj szykam informacji na temat alternatora do auti s3 8l z 2001 roku silnik amk. Moje pytanie brzmi czy nada sie inny alternator np z innego 1.8 turbo czy tylko od s3. Dziękuję za odpowiedź

Tytuł: Re: Alternator s3
PostNapisane: 02.mar.2017 16:13:18 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Na alternatorze masz naklejkę z numerem, kup o tym samym numerze, na pewno występuje też w innych modelach. A na początek pasowało by sprawdzić stary, bo naprawa może być prosta i niedroga.

PostNapisane: 02.mar.2017 18:05:57 
Użytkownik

Chcialem wiedziec przed wyciagnieciem czy pasuje jakis inny czy ktos juz mial z tym stycznosc. Ale dzieki za odpowiedz

PostNapisane: 03.mar.2017 03:56:54 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Hmmm, też przed wyciągnięciem chciałem wiedzieć czy będzie syn czy córka..... i co wyszło ? Kto widział ten wie. :D
Jako że w wacława grasz (nie uzupełniłeś profilu) opowiem Ci opowieść.
Jak poznałem budowę alternatora....
W 1994r przyjeba...em audi 100 2,2 T Q avant, w drzewo, kółko alternatora wlazło w ...no wbiło się ....kupiłem całe na fanty s 5000 złożyłem całą łajbę...ale nie o tym...i ten alternator ze 100 położyłem do spiżarni.......(kto wie co to moja spiżarnia ten wie hahahha) Założyłem z tego S 5000 iiiii i jebło mi ładowanie w środku nocy jedziemy po laski klima dmucha gasze światła jedziem bo jedziem....jeb w studnie...ława do wymiany ryfa jak wacław....podjechał koles kadetem i mówi..
-Dawaj aku do mnie bierz od siebie spotkamy się na dysce , podładuje ci...
Na tych targankach z bateriami spaliłem lewisy kupine w stolicy na alejach ahahhaha kto wie ten wie :D
I tak zajechałem do domu.Założyłem szczotki itd........aaa.. iiii do tego alternatora starego odłożonego do spiżarni zajrzałem po XX latach jak jenbnął mi w V8 ...zaglądam okiem spawacza a tam tylko uderzenie przodem odciągnąłem, swoim sposobem , zmieniłem koło pasowe i Daro się tym jeszcze trzy lata oprócz moich dwóch bujał.

Ogólnie mam dwa łomy, łapkę do gwoździ , imadło kowadło, obcęgi , i młot. Uważam że naprawię każdy alternator .

P.S. brzydkie słowo - ma na gości którzy wstydzą się gdzie mieszkają.

gustav

Strefa czasowa: UTC + 1