Witam. Jestem nowym forumowiczem więc na wstępie proszę o wyrozumiałość. Ten temat był na forum poruszany wiele razy, przeszukałem i przeczytałem post po poście lecz niestety problemu nadal nie rozwiązałem i doszedłem do wniosku że założe nowy topic. Audi 80 b4 2.0 ABT +LPG.Auto kupione w styczniu 2017r, na start wymieniony rozrząd wraz z pompa wody, paski osprzętu, filtry z olejem, palec, kopułka, przewody WN, świece, czujniki temp. (wskazujący temp. oraz sterujący dawką paliwa), poduszka skrzyni biegów, przegub napędowy lecz problem nadal występuje mianowicie: 1.Przy dodawaniu i odpuszczaniu gazu szarpie autem na LPG i benzynie 2.Przy przyspieszaniu do 2k obrotów silnik sie dławi na lpg oraz benzynie oraz czuć swąd benzyny w kabinie, oczywiście na lpg bez zapachów 3.Po wciśnieciu sprzęgła na benzynie obroty spadaja do 600 po czym wyrównuje do 800 i nie faluję 4.Na LPG obroty falują pomiedzy 800, a 850. Z góry dziekuje za pomoc i przepraszam jeśli obrałem złą formę określenia w punktach problemu. pozdrawiam Edit; problem z Szarpanie, falujacymi obrotami na LPG oraz spadające obroty po wciśnięciu sprzęgła rozwiązane. Tak dla wyjaśnienia winą był pękniety krociec od Podciśnienia, lecz dlawienie się silnika przy przyspieszanie nadal występuje. Proszę o pomoc
|