Dżejkob napisał(a):
Generalnie program skrzyni jest tak napisany aby wrzucał jak najwyższe biegi aby zminimalizować spalanie. Często aż do przesady że silnik pracuje na bardzo niskich obrotach co nie jest zdrowe dla silnika. Co do opóźnionej reakcji na gaz to tylko słyszałem że jest wyraźnie odczuwalne opóźnienie między dodaniem gazu a reakcją silnika również jest to winą softu i "ekologi".
Podobną odpowiedź otrzymałem w Audi - ekologia! Ekologia jeszcze raz ekologia. Jednocześnie natychmiast rodzi mi się w głowie pytanie czy klienci kupujący w Audi auta o raczej zacięciu sportowym mogą czuć się lekko oszukani. Auto 265 koni a ma się wrażenie jakby się jechało Peugotem…. Najlepsze było to że w Audi przekazano mi rowniez info iz na to jest jedna rada - chipowanie ktore podobno przywraca dynamicznosc pracy samochodu i co dziwne obniza spalanie. Oczywiscie opcja dostepna tylko dla tych ktorym sie juz skonczyla gwarancja…Gdybym wiedzial ze tak to bedzie wygladac w codziennym uzytkowaniu nie zdecydowalbym sie na zakup Audi ponownie. Niby mam auto postrzegane jako szybkie, zwinne itd ale charakter pracy silnika i skrzyni mimo braku wykazywania jakichkolwiek błędów jest iście rozczarowywujący i wkurwiający!