.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 31.mar.2025 12:53:55

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C5 2,5TDI AKE] Nie reaguje na pedał gazu. Niskie obroty.
PostNapisane: 06.paź.2024 14:27:34 
Użytkownik

Witam wszystkich.
Od kilku dni auto po odpaleniu osiąga obroty około 500 obr/min. Brak reakcji na pedał gazu.
Brak błędów w Sterownikach, W grupie 2 w vcds pedał gazu wyświetla wartości od 0 do 100% po wciśnięciu go do końca. Kilka razy po chwili działania na niskich obrotach na chwilę wraca do normalnej pracy i reaguje na gaz. Po chwili wraca do niskich obrotów i nie reaguje na pedał gazu. Wtyczki od pompy wyczyszczone, od komputera też. Jutro sprawdzę cewki w pompie, może to któraś z nich jest uszkodzona.

Aktualizacja
Zawór dawki paliwa ma 0.2 ohm . około 5 uh. sterownik po podłączeniu żarówki i odłączeniu przewodów i w ich miejcu podłączenia żarówki H7 około 0,4 ohm przy kręceniu rozrusznikiem miga. Zawór podłączony przez żarówkę "cyka" żarówka błyska. Na YT załączę film. Zawór kąta ma około 9,5 ohm i indukcyjność około 4 uH. Po podłączeniu i odłączaniu wtyczki przy włączonym zapłonie słychać działanie tego zaworu.
A obroty koło 500 obr/min. i brak reakcji na gaz.
Jutro podłączę oscyloskop pod zawór początku wtrysku.
Może to mechanika pompy jest zużyta?

Aktualizacja 2.
Wczoraj chciałem nagrać film jak pracuje silnik, ale niestety odpalił prawidłowo i wszystko wróciło do normy. Pojeździłem autem około 0,5h i wszystko było ok. Nie wiem co jest przyczyną obstawiam przycięcie się tłoczka od dawki paliwa. Nie wiem czy dzisiaj odpali bo wczoraj jeździłem na nie skręconym sterowniku :D
Zobaczymy czy się zapowietrzył po 24h.

Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.

Strefa czasowa: UTC + 1