.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 31.sty.2025 07:02:09

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [Coupe B2 1.8]Moja niunia miala wczoraj zawal :(
PostNapisane: 23.sty.2004 21:39:12 
Użytkownik

Podkresle, ze mam instalacje gazowa na gazniku, a ze zawsze palil na lpg bez problemow to nigdy nie przelaczalem na benzynke, no prawie, wlaczalem gdy trzeba bylo kogos objechac :D No wiec wczoraj auto stalo od rana na mrozie. Tato okolo 17 wjechalem mi do garazu. Ja o 18 chce wyjechac na spotkanie z laskami...wsiadam przekarecam kluczyk...rozrusznik kreci, a niunia martwa :( krece ciagle i ciagle...przypominam sobie, ze wyjezdzialem ostatnio cala benzynke :( wiec nie mam na czym zapalic. A moj tato mechanik, wlasciciel Auto Service zaczyan doszukiwac sie przyczyny...chce zebym na eter odpalil...na eter lapal...kaze mi przelaczyc na beznyke, az starch bylo sie przyznac...ale powiedziem...heh ale byl krzyk :D wiecej bylo krzyku niz to warte...ale nie bede sie Wam tu wyzalal...powiem juz final...nalaem benzyki...krecilem, krecilem, az trzeba bylo podlaczyc drughi akumcyk, ale na benzynce odpalil...pocztakowo chodzil na 3 gary...byl zalany, ale pozniej sie ustatkowalo...Mikser od gazu zamarzl...i gaz nie mogl sie rozprezac...po chiwli chodzeniach na benzynce...az parowalo z miksera...a pozniej bylo wszytko ok...bylem w siodmym niebie...laski poczekaly i zrozumialy chwile slabosci mojej Niuniu, sprobowaly by nie zrozumiec to :wpale:

Pamiatejcie aby zawsze przed wyalczneim silnika w zimie przyalczyc na benzynke jezeli nie posiada sie komutera,

Pozdrawiam :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2004 23:08:36 
Użytkownik

w taki sposób (używanie zimnego parownika) prędzej czy pózniej porwiesz przepony w parowniku
i jeszcze jedno o czym trzeba pamiętać przy zagazowanych niuniach to spuszczanie szlamu z parownika na jesień bo pózniej nie spuszczony szlam gęstnieje albo wręcz zamarza i nagle szarpnięte przepony szlag trafia

Strefa czasowa: UTC + 1