.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 31.sty.2025 23:59:11

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [2.3 NG] benz silnik przerywa! Co zrobic?
PostNapisane: 10.paź.2006 10:44:15 
Użytkownik

Witam, mam audi b4 2,3 benzyna bez gazu silnik czesto ciezko mi zapala, a teraz zaczol przewrywac jak sie rozgrzeje najpierw przerywa jak sie go przycisnie to zaczyna przerywac przy 3,5 tys obrotow i dalej sie nie wkreci, a po czasie zaczyna przerywac po dodaniu gazu na biegu jalowym chodzi rowniutko ale jak tylko sie doda gazu to sie dlawi i nawet potrafi zgasnac, co najdziwniejsze po zgaszeniu i zapaleniu silnika przez ok 5-10min wszystko jest ok! Zglupialem nie wiem co to moze byc 1,5tys km temu wymienilem przewody wyczyscilem kopulke wymienilem filtr paliwa i wszystko ladnie chodzilo az tu nagle takie cos, i obroty na biegu jalowym czasem sa super a czasem sa duzo za male znam sie troche na silnikach ale w tym momencie nie wiem co robic prosze o pilna pomoc milo widziane gg 1240563. I moze ktos zna naprawde dobrego mechanika z trojmiasta (okolic)

Tytuł:
PostNapisane: 10.paź.2006 12:44:49 
Klubowicz

Miałem kiedyś takie objawy, a przyczyną był przetarty przewód od czujnika temperatury (tego 2 pinowego).

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 10.paź.2006 20:23:56 
Użytkownik

Teraz to mi sie to jeszcze pogorszylo nie robi mu juz roznicy czy silnik cieply czy zimny przynajmniej zaweza do krag poszukiwan i jak zacznie przerywac i to tak ze jechac sie nie da to na biegu jalowym ma nawet pod 2 tys obrotow chyba ze docisne gaz do deski to bardzo bardzo powoli nabiera obrotow na biegu ale silnik przerywa dalej tyle ze bardzo szybko

Tytuł:
PostNapisane: 13.paź.2006 17:47:07 
Klubowicz

Auto: AUDI
A nie przestawiłeś paska rozrządu podczas wymiany o ząbek? sprawdź sobie to...chyba że nie wymieniałeś...

AUDI C4 AVANT QUATTRO 2.8 AAH - sprzedane...
AUDI 80 Cabrio 1Z :-)
AUDI A4 B6 1,8TQ OETTINGER

Tytuł: Re: [B4 NG] benz silnik przerywa! Co zrobic?
PostNapisane: 13.paź.2006 20:36:31 
Użytkownik

Adas_tcz napisał(a):
Witam, mam audi b4 2,3 benzyna bez gazu silnik czesto ciezko mi zapala, a teraz zaczol przewrywac jak sie rozgrzeje najpierw przerywa jak sie go przycisnie to zaczyna przerywac przy 3,5 tys obrotow i dalej sie nie wkreci, a po czasie zaczyna przerywac po dodaniu gazu na biegu jalowym chodzi rowniutko ale jak tylko sie doda gazu to sie dlawi i nawet potrafi zgasnac, co najdziwniejsze po zgaszeniu i zapaleniu silnika przez ok 5-10min wszystko jest ok! Zglupialem nie wiem co to moze byc 1,5tys km temu wymienilem przewody wyczyscilem kopulke wymienilem filtr paliwa i wszystko ladnie chodzilo az tu nagle takie cos, i obroty na biegu jalowym czasem sa super a czasem sa duzo za male znam sie troche na silnikach ale w tym momencie nie wiem co robic prosze o pilna pomoc milo widziane gg 1240563. I moze ktos zna naprawde dobrego mechanika z trojmiasta (okolic)

A może świeczki do wymiany :D

Tytuł:
PostNapisane: 15.paź.2006 20:27:24 
Użytkownik

Naprawdę dobry mechanik jest np. w Łęgowie. NAprawiam tam furki od 1999 i zawsze było wszystko ok. W łęgowie jest też jeden dobry elektryk, a co do diagnostyki jednostek sterujących i czujników w 2.3NG to zobacz stację diagnostyczną przy Stacji paliw Lotosu w Pruszczu.

Audi 80 B2 1.6D JK 1999 - 2006r.

Tytuł:
PostNapisane: 27.lis.2006 11:41:33 
Użytkownik

Problemu ciagle nie usunolem samochod juz 2 miesiace nie jezdzi zwiedzil chyba wszystkich mozliwych mechanikow wymienilem juz pompe paliwa, przeplywomierz, rozdzielacz wtrysku, oby dwa regulatory cisnienia, na podmianke wsadzalem inne komputery tez nie pomagalo sondy lambda tez nic czujnik wody tez nic elektromechanik naprawde dobry wszystko posprawdzal pomierzyl i wszystko jest ok. teraz mysle o wymianie wtryskow bo silnik po prostu zalewa po zapaleniu kreci sie tak do okolo 4tys ale tylko na pierwszynm stopniu gazu a po kilkunastu minutach jazdy nie mozna nawet na 1,5 tys obrotow go wkrecic. zalewa sie benzyna. cisnienie ma dobre prawie 13 na kazdym tloku. nie wiem juz co z nim robic. przy tym wszystkim spalanie wynosi okolo 30litrow. zobacze czy wymiana wtryskow pomoze, jakies pomysly jeszcze albo mechanik ktory sie tego podejmie? (okolice trojmiasta)

Strefa czasowa: UTC + 1