Witam wszystkich forumowiczow,
pojawil sie klopot z moja niunka. Bierze mi olej (jezdze na Magnatec 10W40), oprocz tego z wydechu wydobywa sie sporo jasnego dymu (wiecej niz z innych aut, szczegolne widac to przy nizszych temperaturach ale w lecie tez byl widoczny). Dodam, ze jezdze na gazie, nie sprawdzalem czy sytuacja ma sie podobnie podczas jazdy na benzynie. Podczas jazdy nie zauwazylem, zeby za mna jakas chmura ciagnela ale na postoju na swiatlach troche mnie to irytuje. Do tego dochodzi niemily zapach (chyba) spalanego oleju wewnatrz, szczegolnie jak wlacze nawiew. Jesli chodzi o autko, to uszczelka pod glowica, filtry oleju i powietrza byly jakies pol roku temu wymieniane. Autko ma najechane 224 000km. Poza tym silnik jest z zewnatrz suchy, nie widac wyciekow wiec nie bardzo wiem co w tym wszystkim robic
Bardzo prosze o Wasze pomysly na obecny stan rzeczy, prosze rowniez o nie odsylanie mnie do innych "podobnych" watkow, siedze tu od 3 godzin i czytam wszystkie w roznych konfiguracjach slow kluczowych i nijak nie moge dopasowac problemu do wczesniej opisanych.
Pozdrawiam wszystkich,
blajar