Witam
mam problem, po podlaczeniu VAGA (dzieki za pomoc i udostepnienie VAGA PITEROWId:) mam blad: 17953 - Throttle Valve Controller: Malfunction
35-10 - - - Intermittent
Jak usune ten blad po sekundzie pojawia sie znowu, szukalem juz na roznych forach co to moze byc i sam nie wiem
. Sprawdzalem dzis przepustnice czy ma odpowiednie parametry.Wzialem dane z autodaty wszystkie parametry sie zgadzaja,rezystancja na poszczegolnych pinach sie zgadza,rowniez pełne otwarcie i zamknięie przepustnicy w określonych granicach bez przerw (wytarcie) podobnie czujnik całkowitego zamknięcia oraz silnik tez ok, do kostki dochodzi tez prad 5V tak jak powinno byc, a mimo tego przepustnica nie brakuje, nie moge jej zaadoptowac, gdyz mam ten blad, wyskakuje error, czyscilem juz przepustnice, badalem na rozne sposoby, daje znaki zycia (po daniu odpowiedniego pradu 5V silniczek pracuje) wydaje mi sie ze jest to jakis problem poza przepustnica, auto jak sie nagrzeje nie wskakuje mi na wysokie obroty, chyba ze dodaje delikatnie gazu, szaleje na wolnych obrotach od 400-1500 obr, recznie zaadoptowac przepustnicy tez nie idzie, wogule po przekreceniu stacyjki nic sie nie dzieje z przepustnica.. Moze mial juz ktos podobny problem, lub jakies rady? bo szczerze mowiac mi juz troche rece opadly ze 194 KM zrobilo sie z 50 a autem praktycznie nie idzie jezdzic, bo stanowie zagrozenie na skrzyzowaniach bo zdarza sie ze zgasnie. Prosze o porady,