.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 31.sty.2025 15:48:12

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi A4 2.5 TDI 155KM - AYM - kilka pytań
PostNapisane: 20.paź.2006 12:55:35 
Użytkownik

Witam,

Jestem już po kilugodzinnej lekturze archiwum Forum.Pojawiła mi się możliwość kupna Audi A4 Avant 2.5TDI 155KM (teraz juz wiem, ze symbol to pewnie AYM), skrzynia manual. Szukałem bardziej BMW 330d Touring, niestety znalezienie pewnego egzemplarza jest trudne :(, a akurat pojawiło sieciekawe A4.

Moje pytania:
- na forum dużo jest opinii o awaryjności jednostek 2.5 TDI (padające turbo, wycierające się wałki)- czy ta jednostka też jest na to narażona? Rok 2002, Przebieg 116tys (prawdziwy)
- powiedziałem sobie, że jeśli Audi to tylko w quattro, ale niestety znaleźć coś takiego jest bardzo cieżko. I wspomniana A4 to fwd. Jak się bedzie prowadzic to autko? Czy z racji ciezkiego przodu nie bedzie dziwnie zachowywał się przód w zakrętach?
- tak jak napisałem chciałem kupić 330d. Czy wspomniana A4-ka nie będzie żółwiem z tym silnikiem? Z tego co pisaliscie na forum, ta jednostka nie znosi tego tak dobrze jak 1.9? :/
- po V6 spodziewałem siętez wysokiej lultury pracy podobnej do 330d. Z tego co przeczytałem nie jest jednak tak kolorowo?
- kwestia spalania - z lektury wynika, że bedzie to 10 w mieście i 8 na trasie?

I ostatnia kwestia - co radzicie? Czy A4 z tym silnikiem będzie wdzięcznym autem? Czy jednak nie iść na kompromis i szukać dalej 330d lub A4 2.5 quattro 180?

Dzięki za opinie,

Pzdr,
TS

Strefa czasowa: UTC + 1