.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.lis.2024 02:57:17

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 2,8 ACK] Złącze ruchome wydechu
PostNapisane: 18.paź.2006 20:39:00 
Użytkownik

Witam,

dzisiaj usiłowałem znaleźć złącza ruchome do mojej A4 Avant 2,8 Quattro ACK (97'). Cieszyłem się, bo gdzieś wyczytałem, że cały wydech w tym modelu jest rozkręcalny. Możecie sobie wyobrazić moje zdziwienie jak Pan u Szewczyka dzisiaj mi oznajmił, że i owszem, ale akurat złącze to w tym modelu jest w jednej części z katalizatorem... :galy:
Jak pewnie się domyślacie, cena jaką mi krzyknął powaliła mnie z nóg - "około 3000 PLN". Już nawet się go nie pytałem, czy za jeden, czy komplet, bo i tak nie ma to znaczenia.
Wygląda na to, że trzeba będzie pojechać do "kowala", rozciąć wydech i wspawać złączkę uniwersalną za 70 PLN z allegro. W związku z tym mam pytanie:
Czy ktoś zna może wymiary tej złączki? Widziałem to w lato jak na moje "oko" to wymiary powinny wynosić średnicaxdługość około 60x120mm ale nie chcę na oko kupować. Czy ktoś może robił już wcześniej taką operację? Może macie wymiar tych złączek? Z góry dziękuję i pozdrawiam,

Adimas.

Tytuł:
PostNapisane: 19.paź.2006 08:48:47 
Użytkownik

Auto: 1995 audi 80 cabrio
W dobrym zakładzie z tłumikami dadzą ci odpowiednią złączkę i wszystko ci pomierzą i zrobią.

Tytuł:
PostNapisane: 10.lis.2006 11:49:34 
Użytkownik

Zgadza się, jednak wycenili robociznę plus złączki (łączniki) 2x200 = 400 zł na Szarych Szeregów 5a w Warszawie.
Załatwiam to jednak trochę inaczej. Znalazłem oryginalną nową złączkę (łącznik) VW-Audi silniki V6 za 65 zł (a propos wymiar to: 60x100). Zatem z przesyłką wyjdzie mnie 140 zł (dwie sztuki). Mam znajomego blacharza z migomatem, który za dobrą flaszkę mi je wspawa.
W sumie mnie ta operacja wyniesie 200 zł (zatem połowę) a mam pewność, że złączki nie są produkcji 'krzak'.
Jeśli ktoś by potrzebował złączki, łącznika wydechu to polecam tego gościa z Bolesławca. Oto namiary na niego:

"NET CS" - auto-moto
netcs@poczta.onet.pl GG 5771350 skype: netc.s.
TEL : 075/644 1223 KOM. 0 504 156 886

Bardzo profesjonalne podejście do klienta. Sprawę załatwiłem w 10 minut łącznie z wysłaniem kasy i podaniem namiarów. Super. :P

Strefa czasowa: UTC + 1