.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lis.2024 04:39:30

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [80 B3 1,9D 1Y] Rozrząd
PostNapisane: 14.gru.2006 19:31:35 
Użytkownik

Witam.
1. Mechanik powiedzial mi niedawno ze jak bede wymienial rozrzad to tylko napinacz i pasek bo rolka jest chyba wymieniana. A jak pojechalem wczoraj po czesci to powiedzieli mi ze mam tylko pasek i rolko-napinacz wymienic bo nic innego nie mam w tym modelu:) Wiec jak jest? No i apropo rozrzadu jak juz wymieniam wymienic cos jeszcze? Szwagrowi w A4 wymieniali przy okazji pompe wody. Chcem jezdzic z ta pewnoscia ze nic nie rozwali mi pol silnika.
2. Mam klopoty z pompa waku ale to juz niby "zrobione" chociaz hamulec nie jest taki jak powinien byc. Ale chcialem tylko spytac co to moze byc, ze jak nacisne delikatnie na hamulec to slychac dosc glosne syczenie w wentylatorach.
Dzieki pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 14.gru.2006 20:24:59 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
W Twoim siniku nie występuje rolka prowadząca.Jest tylko Rolka napinające i koło pośrednie pompy oleju oraz pompy vacum.
W sklepie dobrze Ci powiedzieli.Mechanik popełnił błąd w ocenie silnika.

Do wymiany rozrzadu możesz dołożyć koło zębate na wale + śruba,uszczelniacze na wałkach (dół wału,wałek rozrządu,wałek pośredni) ,pompe wodny mozna profilaktycznie zmienić, lecz nie jest to konieczne.

Jeśli słyszysz syk podczas hamowania to prawdopodobnie nieszczelna jest servo popma lub nieszczelny jest przewód doprowadzający podciśnienie.

Pozdrawiam

Strefa czasowa: UTC + 1