felek napisał(a):
Witam
Zdazyłem się juz przywitać w dziale NEWBIE, a zwazywszy na to, że autko posiadm kilka dni mam pare pytań
Nie wiem czy to dobra kategoria i pewnie zaraz powiecie ze było na forum kilka razy itd...
Jednak mi by zależało na takim zestawieniu abym nie musiał szukać chyba rozumiecie
Moje AUDI to A4 z 97r silnik 1.8 bez turbo napęd Quattro
Wiadomo nowe autko troche trzeba powymieniacć i wogóle, ale o to nie będe pytał bo to oczywiste
po 1
gdzie w tym aucie mozna odszukać numer silnika wiadomo nie ma go juz w dowodzie, potrzebne to jest do np zakupu paska rozrzadu itd. Chyba nie musze tlumaczyć
po2
nie działa mi prędkościomierz gdzie szukać przyczyny od czego zacząć, domyślam się ze nie ma linki tylko jakis czujnik padł
po 3
czy ten model posiada blokade tylniego dyferencjału? jezeli tak to jak ją sie włącza
po 4
akumulator jakiej pojemnosci musze kupic bo jest chyba 45-50Ah ale nie ma się za dobrze, chodzi mi o wlaściwą ilość Ah
po 5
czy w tym modelu znajduje się filtr kabinowy jezeli tak to gdzie on jest
i to chyba narazie tyle jak cos mi wpadnie do głowy bede dalej pytał
Z góry dzięki za odpowiedzi
1. Na naklejce we wnece koła zapasowego:
http://www.planet-security-polska.info/ ... 4%20B5.jpg
2. W tym autku nie ma linki. Zapnij VAG`a i zobacz czy tam również prędkość jest równa zeru ... niemniej obstawiam awarię zestawu wskaźników
3. Tak. Ten model posiada automatyczna blokadę dyfra. Nie wyłacza się jej.
4. Nie wiem, trzeba spojrzeć na stronie np
www.centra.pl i dopasować sobie aq do konkretnego modelu
5. Tak. Filtr przeciwpyłkowy znajduje sie po lewej stronie na podszybiu - stojąc na wprost silnika (czyli na podszybiu od strony pasażera). Znajdziesz napewno. Jeśli masz klimę - musisz odgrzybić doloty powietrza.