.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.mar.2025 04:07:52

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C5 2.8Q] Dziwny zapach przegrzanego plastiku ...
PostNapisane: 03.gru.2006 14:29:11 
Użytkownik

... od jakiegoś czasu po nagrzaniu autka czuć zapach przegrzanego lub przypalającego się plastiku. Nie w czasie jazdy, tylko albo na postoju, bo zapach dociera do nawiewów, albo przy wysiada spod auta wydobywa się taki zapach. Zaglądałem pod maskę, ale wszystko wydaje się być w porządku, temperatura na wskaźnikach też ok... co się może dziać??

Tytuł:
PostNapisane: 03.gru.2006 17:32:10 
Użytkownik

Witam podłącze się do tematu bo u mnie jest dokładnie to samo od strony kierowcy sprzodu czuje zapach jakby spalonego plastiku czuć go w nadkolu i pod maską po prawej stronie od przodu w nawiewach tesz ale jak mu daje po gazie olejów i płynów mi nieubywa wszystkie wskazania na zegarach są ok niewiem bo niejestem fachowcem ale czy to może być uszczelka pod kolektorem albo złużyte przelotówki bo niemam pomysłów co to może być .....

Audi C4 2.8 V6

Tytuł:
PostNapisane: 03.gru.2006 17:44:09 
Użytkownik

Pewnie macie co innego, ale kiedys tak mialem w starym C2. Jak wlaczylem dmuchawe, szczegolnie po deszczu, to z nawiewow lecial dymek i zapach spalonego plastiku. Gdzies do dmuchawy leciala woda i robila jakies zwarcie. Nie bylo tak zawsze. Raz na 10-20 wlaczen razy tak sie zrobilo. Nie wiem co to dokladnie bylo, bo sprzedalem auto :-)

http://www.audi200.cba.pl/forum

Tytuł:
PostNapisane: 03.gru.2006 18:47:38 
Użytkownik

photokom napisał(a):
Pewnie macie co innego, ale kiedys tak mialem w starym C2. Jak wlaczylem dmuchawe, szczegolnie po deszczu, to z nawiewow lecial dymek i zapach spalonego plastiku. Gdzies do dmuchawy leciala woda i robila jakies zwarcie. Nie bylo tak zawsze. Raz na 10-20 wlaczen razy tak sie zrobilo. Nie wiem co to dokladnie bylo, bo sprzedalem auto :-)

Ja kiedys w Mondeo II miałem coś takiego, że zaczał topić się rezystor dmuchamy (standard w tym modelu) ale to śmierdziało w środku i przy włączonych nawiewach, a to czuć na zewnątrz samochodu, w środku tylko na postoju, jak zaciągnie powietrze z okolic stojącego auta...

Strefa czasowa: UTC + 1