Witam.
Jest wiele tematów o spalaniu i o temperaturze ale nic sie nie doszukałem ciekawego, bo idąc za każdym tematem tzraby wymienić pół auta
Mój problem polega na duzym spalaniu w porównaniu zcyagrem na takim samym motocyklu. Za 50 zł robiłem 140,150km a cupetą tobie 112 dokładnie;) 2 razy do braku paliwa co sie objawiło koniecznością zmiany pompy paliwa(chyba tego wina) co opisywałem w innym temacie (NIE PALI). Rozważam możliwosc że jest walnięty czujnik temperatury (ale czego!) któy odpwiada za ilość paliwa, chodzi mi o "ssanie" Wychodzi ze w tej chwili auto pali jak na ssaniu cały czas. Przeciez coupe a cygaro to dwa rózne auta wagowo wiec mi się wydaje ze w wiekszym powinno wiecej palić na tym samym silniku. Cygaro miało 350 tysiecy przebiegu, roczniki nawet te same a wychodzi ze moje pali wiecej niż stary dziad. Prosiłbym o wskazówkę który czujnik mam oblukać, zmienić i gdzie się znajduje, ew. nr z ETKi to juz poszukam po rysunkach. Czujników jest masa tylko nie chciałbym dobrego wymieniać na dobry.
Dodam ciekawostke co sie juz spotkałem nieraz w tematach, wskazówka temperatury wody martwa jest, ruszy sie dopiero jak stoje w korku i auto złapie te 90 stopni, wentylator sie włączy, potem przy jeździe normalnie działa. Tak jakby reagowała dopiero od 90 stopni. W cygarze w ogóle nie działała
Dzieki za wskzówki, jak narazie poradziłem sobie z problemami dzięki waszym podpowiedziom.
Pozdrawiam i zycze udanej zabawy sylwestrowej! ja spadam na rynek, miejscówka nie wypaliła