.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.lut.2025 02:56:04

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [2,5TDI c4 AAT] Pompa wtryskowa uszczelnienie!!! HELP!!!
PostNapisane: 10.kwi.2007 22:55:55 
Użytkownik

Witam!
Problem tyczy sie bezposrednio pompy wtryskowej. Nieszczelnosc wystepuje pomiedzy korpusem w ktory wchodzi elektrozawor, czy tez są przyłączone przewody wysokocisnieniowe a głównym korpusem pompy. Przygotowalem zdjecie tylko nie moge go umiescic, nie wiem dokladnie jak.

http://www.vagcat.com/epc/cat/au/A100/1 ... 9/1579872/

To jest strona rysunku pompy, akurat tam te elementy nie sa w jakikolwiek sposob opisane. Pytanie brzmi: jak te nieszczelnosc usunac?? Co sie stanie jak odkrece te 4 czolowe śruby (na gwiazdę)??? Czego mam sie spodziewac??? I skad mam wziac uszczelnienie do tej pompy, gdzie szukac? Mam nadzieje ze uda mi sie umiescic dokladny rys niebawem.
A tymczasem czekam na pomoc :(

Tytuł:
PostNapisane: 11.kwi.2007 23:01:39 
Użytkownik

Otóż uszczelnisz jak wymienisz uszczelke bo jak bedziesz próbował dokręcić to i tak nic to nie da! Zakładam oczywiście że nie są lużne! Jak masz pojęcie to max 20 minut roboty! A co do uszczelki to szukaj może w serwisie np. tam gdzie naprawiają pompy albo w Audi!

Tytuł:
PostNapisane: 12.kwi.2007 20:35:48 
Użytkownik

Witam ponownie :) Ten usmiech oznacza ze poradzilem sobie z wymianą uszczelnienia. Niestety kosztowalo mnie to niesamowicie wiele wysliku. Gdybym wiedzial ze po odkreceniu tego korpusiku wszystko mi sie wysypie, to bym sie nie pchal w to i oddalbym do zakladu za 150 zl by mi to zrobili. Polecam w Gdyni zaklad, nie pamietam dokladnie juz na jakiej ulicy, ale to specjalisci. Jak ktos bedzie potrzebowal namiarow to pisac. Wracajac do rzeczy. Jedynym takim uszczelnieniem odpowiedzialnym za uszczelnienie jest oring :) Koszt oringu ok 0.80 zl :) Po 4 godzinach walki poradzilem sobie :) Niunia zyje i ma sie dobrze :) Mam nadzieje ze dobrze poskladalem waleczki i podkladeczki ;> Z gory dzieki za wszelka pomoc :) Pozdrawiam i do nastepnego razu :)

Strefa czasowa: UTC + 1