.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.lut.2025 22:52:38

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [80 B4 2.6 ABC] trudnosci z zapalaniem
PostNapisane: 01.maja.2007 14:02:24 
Użytkownik

Hej,
mam audi 80 b4 1994r v6 2.6, mam trudnosci z zapaleniem silnika. jeszcze z miesiac temu to myslalem aha wtryski, ok zaczalem dolewac plyn do paliwa ktory czysci wtryski, jakies rezulataty byly auto palilo lepiej ale jak juz lalem normalnie paliwo bez koncentratu tego, to znowu ten sam problem powracal. czasem jak zapalalem to potrafilo strzelic w kolektor ssacy tak jak czasem strzela w gaznik az pewnego dnia strzelilo sobie syto!!! rozwalilo mi gorna plastikowa pokrywe kolektora ssacego oraz gorna plastikowa pokrywe silnika v6. cud ze sie nie sfuralo auto! w jednym z gniazd zaworowych stalo jeszcze paliwo to sobie pomyslelm a jednak gdzies mialem przeciek i wszystko paliwo zbieralo sie w kolektorze ssacym.
ok kupilem nowe czesci, dalem wtryski paliwa do servisu przeczyscili, powymieniali oringi tzn gumki [z tego co wyczailem to jedna gumka na wtryskiwaczu byla obszczerbana i przez nia musialo przeciekac.] teraz ladnie slychac jak wtryski pracuja , przyokazju zmienilem pasek rozrzadu oraz ten drugi ale mam jeszcze gorsze problemy z zapalniem musze dlugo krecic zeby zapalil.
nie wiem do czego zabrac sie teraz.

btw
slyszlalem ze mozna podlaczac pod interface VAG usb i obczaic moze komputer mi cos szwankuje w sumie to jak kupilem to auto to bateria byla siadnieta. nie wiem naprawde co mam juz robic. doradzcie mi cos.

Tytuł:
PostNapisane: 01.maja.2007 19:36:02 
Użytkownik

Witam.

Oczywiście że można podłączyć interfejs diagnostyczny VAG. W zasadzie od podłączenia jego do auta mechanicy powinni zacząć naprawę... Jedź do warsztatu który posiada takie urządzenie niech Ci przede wszystkim dokładnie zdiagnozują silnik.

Tytuł: oj
PostNapisane: 01.maja.2007 23:20:44 
Użytkownik

zeby to bylo takie proste!!! ja jestem w Tasmani a nie w Polsce, i to robi duza roznice , jak chce dostac czesci do Audi to pozostaje mi Dealer, a oni to ceny maja z kosmosu, zreszta ja juz mam swoje zdanie na temat serwisow i mechanikow jak nie masz swojego znajomego to auta nie oodaje nikomu!
przeciez takie przekrety co odchodza to szok, juz to widzialem na dwoch autach volvo i polo jak ladnie robia serwis, niech by ich szlag. a kasa taka kosza za nic doslownie za nic, np bo jak masz miec zrobiony serwis auto na gwarancji to im nawet plynu w ukladzie chlodniczym sie nie chce wymienic i dlatego w polo siadla pompa wodna lozysko sie rozsypalo w drobny mak a wiesz jakiego koloru byl plyn? brazowy wygladalo to jak bloto. itd przkladaow jest wiecej ale to chyba nie ten topik zeby sie rozpisywac.

pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 02.maja.2007 05:24:46 
Użytkownik

Kurcze to masz faktycznie problem. Ja na szczęście moje auto naprawiam sam, znam się troszkę na tym. Też w Polsce obecnie nie mieszkam a ceny napraw w Holandii do tanich równierz nie należą. Mam taki interfejs VAG i sam podłączam. Przede wszystkim radzę Ci zaopatrzeć się w literaturę o Audi z takim silnikiem i poczytać. Szukaj w necie, to chyba obecnie dla Ciebie jedyne źródło.

Tytuł: proba, reki nie urwie.
PostNapisane: 02.maja.2007 07:42:49 
Użytkownik

hej no prze.... troche ale coz jak mi sie zachcialo europejskich aut :P ok
dzisiaj odlanczylem akumulator i wiedze pierwsze postepy auto pali jak trzeba ale dalej swiecaca lampka od ABS mi swieci czasem na dolku przygasa lub zaczyna swiecic, czasm to juz nie wiem sam. Kontrolka zaczela swiecic kiedy jej sie podoba. Ona mi zaczela swiecic od jakis 2 miesiace temu jak zmienialm przednie zamortyzatory, przepatrzylem wczoraj przednie czujniki od abs ale niby wszystko ok nie sa zabrodzone, cholera juz wie.

Tytuł:
PostNapisane: 02.maja.2007 21:24:09 
Użytkownik

A łączenia czuników są OK ?? Kable nie uszkodzone ?? Może sam czujnik się uszkodził ?? Albo źle styka ?? Sprawdź wszystko jeszcze raz, bardzo dokładnie.

Tytuł:
PostNapisane: 19.cze.2010 22:06:11 
Użytkownik

Lepszy odgrzany kotlet niż wątek bez odpowiedzi...

Ostatnio edytowano 24.lip.2010 12:45:33 przez Lubniewicz, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 20.cze.2010 08:31:42 
Użytkownik

nagroda za super kotleta przyznana
nabijasz posty do działu ogłoszeń czy jak ??

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

Strefa czasowa: UTC + 1