.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.lut.2025 11:43:48

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [B5 2.8 Q ATQ tiptronic] Kilka wątpliwości "nowego"
PostNapisane: 10.maja.2007 12:27:57 
Użytkownik

Witam,

Niespełna miesiąc temu kupiłem Audi A4 B5 2.8 30V Q tiptronic. Oczywiście wymieniłem olej, G12, płyn hamulcowy, świece itp., mechanik sprawdził poziom oleju w skrzyni (dolał 0,5L) i w tylnym moście. Generalnie wszystko jest OK, ale mam kilka pytań:

1. Na "zimno" tiptronic po zmianie z R na P lekko szarpie. Przy rozgrzanym aucie objaw nie występuje. Problem czy norma ?

2. Przy uszczelce miski olejowej skrzyni biegów jest zapocenie (w zasadzie dookoła). Nic nie kapie, ale czy wymieniać uszczelke/filtr/olej, czy dać sobie spokój ?

3. Podczas jazdy (zwłaszcza na dość niskich obrotach) wyczuwam bardzo delikatne wibracje na pedale gazu. Co to może być ?

4. No i ostatnia sprawa. Podczas jazdy na wstecznym, jeśli jadę powoli (bez gazu, albo malutko) to wszystko jest git, ale przy szybszej jeździe pojawia się jakieś "plastikowe" stukanie. Wydaje mi się, że z przodu, ale pewności nie mam. Jakieś pomysły gdzie szukać problemu ?

A, zapomniałbym, VAG podpinany, 0 błędów we wszystkich podsystemach

Z góry dzięki za pomoc,

Andrzej

Strefa czasowa: UTC + 1