.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.lut.2025 13:05:27

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [80 b4 ACE] wysoka temperatura pilne!!!
PostNapisane: 16.maja.2007 20:58:10 
Użytkownik

witam szukalem w sukajce i znalazlem pare zeczy ale nie wszystko co potrzebuje wiec zakladam nowy temat. problem jest taki ze nie dogrzewa mi silnika jak jade na trasie to temp. ok60-70stopni ale ddzisiaj stalem w bardzo dlugim korku i temp skoczyla do 100 stopni ale co najdziwniejsze ani kawalka dalej a wentylatory sie nie zalaczyly. teraz mam sprawe gdzie dokladnie w silniku ace jest czujnik wlanczajacy wentylatory i ktore piny trzeba zewrzec zeby je sprawdzic bo dziwne zeby bez wlanczania wentylatorow temp ok 30 minut trzymala rowne 100 stopni boje sie ze nie zadzialaly przez ten czujnik i ugotowalem silnik i jest jeszcze walniety wskznik i mi tego nie pokazal prosze o pomoc dzieki pozdro
(a ze termostat uwalony to wiem dzisiaj kupilem i bede zakladal)

Tytuł:
PostNapisane: 16.maja.2007 21:06:19 
Użytkownik

to termostat.. JA obstawiam ze to wszystko to wlasnie jego wina

Tytuł:
PostNapisane: 16.maja.2007 21:11:49 
Użytkownik

skaczaca temp to wiem ze przez termostat ale chce sprawdzic reszte zeby nie zagotowac silnika tak jak pisalem temp 100 stopni a wentylatory ani drgnely i jeszcze czujnik na desce fiksuje (czasami nie pokazuje nic jak wjade w jakas dziure albo cos) a puzniej znow normalnie ale narazie najwazniejsze jest sprawdzenie wentylatorow i czujnika co je zalancza tylko niewiem gdzie jest i jak go zewrzec zeby wlaczyly sie wentylatory.

Tytuł:
PostNapisane: 17.maja.2007 16:33:24 
Użytkownik

hey i co nikt nie wie gdzie jest ten czujnik (co zalancza wentylatory) i tem ktry podaje sygnal do wskaznika paliwa...
Dobra znalazlem jest to czujnik 3pinowy na chlodnicy i teraz jak zwieram te piny to zalancza mi jeden wentylator (dwa biegi) drogi jest nieruchomy czy jest moze jeszcze jeden taki czujnik gdzies na silniku co zalancza drogi wentylator? czy cos jest nie tak(jak podepne pod aku to chodzi)

Strefa czasowa: UTC + 1