.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.lut.2025 00:10:14

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [80 B4 ABK] Problem ze sprzęgłem ???Czy aby napewno
PostNapisane: 28.maja.2007 18:57:36 
Użytkownik

Panowie mam taki problem na bardzo ciepłym silniku przy ruszaniu puszczaniu sprzęgła na 1 (to samo sie dzieje tez na wstecznym) silnik dostaje duzych drgań (rzuca nim jak kupe złomu) finał tego jest taki ze lewa poduszka jest wyrwana, juz ją zmienialem dwa razy. Gdzieś przeczytałem ze to robi jakies koło dwumasowe co to wogóle jest? Ile to kosztuje? A moze to robił coś innego co miał podobne objawy? A jesli sprzęgło to czemu tylko na ciepłym silniku się to dzieje??

Tytuł:
PostNapisane: 29.maja.2007 11:06:00 
Użytkownik

Mam taki sam objaw. Jak widze przed soba korek to az mnie szlag trafia. Tez dzieje sie to po porzadnym rozgrzaniu silnika i szczegolnie gdy na dworze jest upal. Tez nie jestem pewien na 100% ale wydaje mi sie ze ma to zwiazek z dolotem powietrza. U mnie nie ma tej malej rurki przed filtrem powietrza i wydaje mi sie ze moze to byc przyczyna. Szarpie znacznie mocniej gdy wlaczy sie wentylator. Przypuszczam ze jak wentylator wdmuchuje gorace powietrze to z mieszanka jest nie tak jak powinno byc i silnik nie ma sily. Moze to tez byc wina przeplywomierza powietrza bo tam tez jest podobno jakis czujnik temperatury.

Tytuł:
PostNapisane: 29.maja.2007 12:48:15 
Użytkownik

kolo dwumasowe to kolo zamachowe... a przyczyna szarpania moze byc tarcza sprzeglowa po kilku ruszaniach lekko sie przypala i zaczyna szarpac...

Tytuł:
PostNapisane: 29.maja.2007 15:32:25 
Użytkownik

http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... atury+wody
A może trzeba wymienić dwie od razu. Przy ABK (115) jest jeszcze jedna przy skrzyni biegów. A propo. mam nowiutkie sprzęgło do ABK (115). Kupiłem niepotrzebnie. Tanio pójdzie he, he.

Strefa czasowa: UTC + 1