.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.lut.2025 18:01:33

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [TT 1.8T]dzwine tarcie/ nie quattro
PostNapisane: 13.cze.2007 23:34:14 
Użytkownik

czesc jeste tu nowy, mam pewien problem, postanowilem ze przechodze z scigaczy i niewem za wiele o samochodach na samochody i kupilem TT -tke 1,8t i mam maly problem slysze dzwine tarcie ale tylko w tych okreslonych przypadkach jak zwlaniam normalnie na biegu niehamuje i predkosc spadnie do okolo 30km/h slysze dziwne tarcie niemoge zlokalizowac gdzie dokaldnie kolega powiedzial ze czul jakies drgania z tylu jak siedzial ale niebyl pewien dotakowo tarcie to pojawia sie i od 30km/h i na dol slabnie jego czestotliwosc gdzy dodam gazy i rozpsedzam sie ponad 30 to milknie jak np zwlaniam i nacisne hamulec to dalej slychac jak wrzuce na luz lub wcizne sprzeglo tez milknie najdziwniejsze jest to ze samochod wzilolem od kolegi a on jakis miesiac temu wyminil sprzglo na nowe kompletne smaochod mial kilka testow na komputerzei nie bylo zadnych bledych odnosnie silnika turbiny czy skrzyni wiec niewiem co jest gdzie sczytalem ze moze cos trzec w o felge ale nierozumiem dlaczego pojaiwam sie przy wolnej jezdzie i jak wcisne sprzeglo to milknie lub wrzuce na luz jak jest nowe sprzeglo a i jeszcze dodtakow jak jade okolo 30 rownym gazem to tez milknie slychac tylko przy zwalnianiu moze mi ktos pomoz bo mnie szlak trafia o to i dodatkowo lubie strsznie szybko i jezdzic i boje sie ze cos moze sie urwac
prosze o szybkie odpwiedzi moze ktos mial cos takiego
dziekuje i podrwiam

Tytuł:
PostNapisane: 14.cze.2007 07:05:55 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
Chłopie :!: Przeżuć to na jakiś ludzki język.Tego się czytać nie chce :/

i INTERPUNKCJA :!!:

Tytuł:
PostNapisane: 14.cze.2007 07:20:35 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
sprawdz moze gumowe podwieszki układu wydechowego, czy nie zwisa za bardzo i gdzieś nie dotyka.

Tytuł:
PostNapisane: 14.cze.2007 10:24:32 
Użytkownik

przepraszam za jezyk ale troche nie ogarniam wszytkiego bo sesja w poniedzialek lece do usa i jeszcze ten samochod
oki dzieki za odpwiedz sprecyzuje jeszcze raz

tarcie pojawia sie przy zwalnianu gdy predkosc spada do okolo 30 km/h na biegu gdy przy tej predkosci jade rownym gazem to cichnie lub gdy przyspieszam gdy wrzuce na luz przy tej predkosci tez cichnie lub gdy wcisne sprzeglo , auto ma nowe sprzeglo kompletnie wymienione i jakies dwa miesiace temu dodatkowo bylo sprawdzanie na komputerze jakies 3 tygonie temu i niebylo zadnych bledow odnosnie skrzyni silnika czy turbiny nie mam pojecia co to moze byc gdzies czytalem na forum wczoraj ze ktos tak mial i cos tam tarlo o felge ale nie rozumiem dlaczego jak wcisne sprzeglo dam na luz lub dodam gazu milknie i wszytko przy okolo 30km/h znam sie troche na motorach ale naprawde niewiem czy jest moze jakies powiazanie pomiedzy sprzglem a hamulcami jeszcze chce dododac ze klocki sa do wymiany

przepraszam za moje bledy dziwny styl pisania ale jzu nie ogarniam tego
dziekuje za porady i pozdrawiam

Strefa czasowa: UTC + 1