Witam! Ostatnio zakupiłem taką cygaretę jaką mam w opisie i wszystko jest cacy oprócz jednej rzeczy. Mianowicie ciężko jest go odpalić na benzynie. Rano jak zapalam to jest w miare. Tzn za pierwszym razem od dotyku łapie ale od razu gaśnie. Potem musze go potrzymac z 3 sekundy na rozruszniku, łapie ale przez 3-4 sekundy telepie nim i chodzi nie równo, a potem wszystko jest super. Jak juz jezdze na benzynie to śmiga rewelacyjnie i wszystko gra, stawiam go na chwile, wracam i na gorąco odpala z dotyku. Ale zostawie go na dłuższą chwilę i juz jest ciężej. Tragedia się dzieje jak odpale go na benzynie rozgrzeje i wrzucę mu gaz. Przejade z 10-20 kilometrów postawie auto i ni cholery nie moge go odpalic na benzynie... Sprawdzałem już moduł nagrzewania silnika, odpinałem go i nic z tego, nie chce odpalić. Wygląda jakby paliwo jakims cudem znikało z pzrewodów. Może filtr paliwa zapchany? Nie wiem poradźcie mi bo to moja pierwsza styczność z turbo, a nie chce czegos robić pochopnie
aha instalacja gazowa dopiero kilka miesiecy w aucie, wczesniej zawsze chodził na benzynie, instalacja zakładana w porządnym warsztacie, z całym osprzętem BRC.