Witam
W mojej audi powoli zdycha silnik, kompresja na cylindrach wynosi 10,10,11,10,cos zaczuna sie tłuc w okolicach dołu, może panewki i zaczyna brac olej około 0,5l na 1000km, zastanawiam sie czy remontowac ten silnik (koszt remontu ze wszystkimi duperelami to około 2 tys) czy szukać innego silnika, mozna kupic juz od 500 zł, tylko pojawia sie pytanie czy nie kupie takiego samego jak ma teraz
![n :/](./images/smilies/005.gif)
, pradwopodobnie zdecyduje sie na inny silnik i w zwiazku ztym moje pytanie: czy jest mozliwość bez duzych przeróbek zamontować w miejsce 1.8 jednopunkt 2.0 na jednopunkt? nie wiem co z osprzetem, półoskami, komputerem itd przerabiał juz ktos cos takiego?
Pozdr.
Hubert
W mojej B4 silnik się zachowuje tak od momentu zakupu, zrobiłem już nim 30 tyś. km i mam zamiar zrobić jeszcze trochę.
Ale jak chcesz być zadowolony z efektu to raczej radzę remont, zapłacisz raz większą kasę ale bedziesz pewny co masz, jesli oczywiscie ktoś kompetentny Ci ten remont wykona. Raczej nie licz na to że za 500 zł kupisz lepszy motor niż teraz masz ...