Witam, proszę o poradę w następującej sprawie:
Posiadam audi b4 1,9tdi z 94r. z aut. skrzynią biegów. Kilka dni temu moje autko odmówiło posłuszeństwa. Stało się to w nast. okolicznościach: ruszając na skrzyżowaniu (normalnie, bez wygłupów) rozpędziłem się do około 40km/h i nagle straciłem biegi. Nic wcześniej nie szarpało, biegi się nie ślizgały auto jechało bez żadnych podejrzanych objawów. Wyglądało to tak, jak by mi podczas przyspieszania auto wskoczyło na luz. W obecnej sytuacji lewarkiem od biegow mogę normalnie „wajchować”- lewarek zmienia pozycje ale nie mam żadnego biegu (ani do przodu ani do tyłu). Po wstępnych oględzinach przez mechanika, nie stwierdził on zerwanego przegubu ani wałka. Podłączenie do komputera tez nic nie wykazało- wszystko ok. Dodam jeszcze, że jakieś niecałe 10 tyś. km temu wymieniałem olej i mechanik mówił że olej był czysty i nie było w nim żadnych osadów i opiłków które mogły by mnie zaniepokoić. W obecnej chwili stan oleju na zgaszonym silniku jest o około 10cm wyższy niż na zapalonym silniku. Olej na bagnecie wygląda na dobry- jest przezroczysty i nie śmierdzi spalenizną.Co to może być, gdzie to można by zrobić za rozsądne pieniądze i jakie tego mogą być koszty? Dodam ze jestem z woj. Lubelskiego z Puław.