marget napisał(a):
Witam wszystkich goraco,prosze o jakies sugestie,porady?mam 100 C4 kombi, 1994r. 2.5 diesel,niedawno go nabylem i mam taki problemik.silnik poprostu mi nierowno pracuje.pojechalem do znajomego mechanika,stwierdzil ze to wina sterownika od pompy wtryskowej,zasugerowal mi 3opcje.pierwsza wymienic pompe ze sterownikiem na uzywana dobra,2kupic nowa pompe wtryskowa ze sterownikiem,3zregenerowac sterownik,niemajac stuprocentowej pewnosci ze bedzie ok.po regeneracji,koszt 600zl.nadmienie tez ze pali normalnie od kopa,niema zadnych wyciekow,ani lewego powietrza,rano zapala po okolo5sek.komputer spalania mi pokazuje 9.2jazda tylko po miescie.wszystko niby ok.poza nierownym chodzeniem silnika.dodam ze mam ten model sterownika,ktory da się zregenerowac.prosze z calego serca o jakies wskazowki porady,co mam robic,zeby bylo ok.przy minimalnym nakladzie funduszu.dzieki,pozdrawiam.PS.czy mozna kupic sam sterownik,czy cala pompe.
Hmmm...Osobiście nie wydaje mi się aby to była wina sterownika. Czy działa nierówno przy każdych obrotach czy tylko na biegu jałowym?
Albo nastawnik pompy albo trzeba ustawić dawkę.
Chyba trafiłeś na czarodzieja amatora.