Witam
Tak czytam te posty o problemach z Multi i się podłamuję, ale cóż...przymierzam sie do wymiany konwertera i chciałem Was zapytać czy ktoś już to robił i z jakim skutkiem??
Czytałem temat o warsztatach, ale w tym mętliku nie wiele można znaleźć, więc i o warsztat w Wawie i okolicach zapytam-gdzie można to draństwo wymienić?? (Poza "Samko")
Wymieniłem olej w skrzyni i troszkę pomogło, nie słychać już buczenia tak często. Zauważyłem też, że podczas jeżdzenia na D czuć, że skrzynia męczy się z rozbujaniem auta i lubi sobie "pobuczeć", dopiero po rozpędzeniu się chodzi cicho.
Druga sprawa to przy przełączeniu na manualną zmianę biegów problem praktycznie zanika jeśli jade na dość wysokich obrotach, jeśli natomiast przełącze na wyższy bieg to znowu buczy dopóki nie wejdzie na wyższe obroty
Do tego na 2 i 3 biegu przy mocnym dodaniu gazu autem szarpie, a czasem czuć bicie spod pedału gazu. Wszyscy sugerują mi właśnie konwerter, z tego co czytałem na forum to mniej wiecej tak się to objawia. Proszę o pomoc, bo szybko muszę coś z tym zrobić. Thx.