.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.lut.2025 21:07:43

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: problem z mocą i obrotami w Audi A3 1,9 TDI ALH
PostNapisane: 18.lis.2007 12:00:09 
Użytkownik

Witam wszystkich.
mam ogromny problem z silnikiem, który stracił kompletnie moc. Powoli wkręca się na obroty ale dochodzi do max obrotów.
Komputer nie pokazuje żadnych błędów, wszystkie parametry są idealne.
Dałem do sprawdzenia wtryskiwacze, miały niby za niskie ciśnienie, wyregulowali je na ciśnienie 190 bar. może wtrysk sterujący padł. Nie mam pojęcia jak go sprawdźić. Wydech, ikatalizator jest ok. sprawdzałem. Proszę o pomoc!!! Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2007 12:41:02 
Użytkownik

Przeplywomierz albo filtr paliwa do wymiany a jak kopci to nieszczelnosc na doladowaniu . Nie wiem jak oni ustawili cisnienie na 190 bar skoro sie tego nie da zrobic bo to sa dwufazowe wtryskiwacze. Po rozkreceniu wymienia sie caly srodek i tylko w ten sposob bedzie wszystko ok.

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2007 12:55:01 
Użytkownik

Jack napisał(a):
Przeplywomierz albo filtr paliwa do wymiany a jak kopci to nieszczelnosc na doladowaniu . Nie wiem jak oni ustawili cisnienie na 190 bar skoro sie tego nie da zrobic bo to sa dwufazowe wtryskiwacze. Po rozkreceniu wymienia sie caly srodek i tylko w ten sposob bedzie wszystko ok.

Dokladnie tak,

radze wybrac sie do kogos na dokladniejsza diagnostyke, bo tam gdzie byles to zapewne sprawdzili tylko bledy i tyle ;)

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2007 15:38:33 
Użytkownik

Wiem tylko tyle że do regulacji tych wtrysków użyli podkładek, bo sprężyny się trochę wyrobiły.
Przepływoierz osiąga swoje parametry, na próbę był wstawiony nowy i nie ma żadnych zmian. Filtr paliwa i powietrza załozony 1 miesiąc temu nowy. Autko nie dymi z tyłu.
Może to jednak te wtryski trzeba wymienić na nowe.
Jakie powinny być dokładnie do mojego modelu 99rok 1,9 TDI 90 KM ALH numer silnika.

Strefa czasowa: UTC + 1