.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 10.lut.2025 07:42:38

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [audi coupe b4 2.3NG] Gasnie po dodaniu gazu...
PostNapisane: 20.lis.2007 18:06:08 
Użytkownik

Witam. Ostatnio silnik przeszedl guntowny remont. Poszla mi panewka i trzeba bylo kupic nowy. Po zakupie okazalo sie ze w nowym piecu ktos zle zalozyl rozrzad go odpalil, tloki dotknely zaworow i po glowicy. Trzba bylo poskladac jeden z dwoch. Ze starego wzielismy glowice a z "nowego" caly dól. Wyszlo ogolnie wszystko niezle. Ale po paru dniach zaczelo sie... nie pokazuje mi temp silnika, nie wiem czy to czujnik bo dzisiaj nagle zaczelo pokazywac, czasem... po drugie nie moge ustawic obrotow na gazie, inst. I generacji (nie ja to jej zrobilem)... obroty caly czas 1400-2000 na min. Ale obojetnie na ilu by nie bylo gdy dam mu przez 1-2sek tak na 4000-4500obr/min spadaja i gasnie. Podkrecam obie sruby, na mikserze i na kablu i dalej to samo. Dzisiaj wyczyscilem silniczek krokowy, ale nic sie nie zmienilo i dalej mam go odlaczonego bo gdy go podlacze obroty automatyczne spadaja do zera. Czasem jeszcze po nawet krotkiej jezdzie zgasze go spowrotem chce odpalic nie zapalaja sie kontrolki ktore zawsze sie swieca po przekreceniu zaplonu - olej, reczny, woda. Pali sie tylko ABS. Ale mowie ze to tylko czasem, ale odpala wtedy normalnie. Juz nie wiem co robic i gdzie szukac przyczyny. Elektryka? Nieszczelnosc?

Tytuł:
PostNapisane: 20.lis.2007 19:14:10 
Klubowicz

Cytuj:
Elektryka? Nieszczelnosc?
Co prawda to nie zaklad deweloperski, ale obstawiam te dwie usterki jednoczesnie i zaczalbym wlasnie od nich.
Jak sie zachowuje na benzynie ?

Tytuł:
PostNapisane: 20.lis.2007 20:34:56 
Użytkownik

Z tego co pocyztałem tutaj i ze spotów wrazen...NG i NF w 90% daja ciała w pokazywaniu temperatury. Albo czujnik albo zegar ale to standard w tych silnikach. To tylko moje spostrzezenia. Miałem 2 NF, teraz mam NG i kazde leciało w gumy ze wskaźnikiem ale nic sie nie działo.

pzdr

Strefa czasowa: UTC + 1