Witam wszystkich klubowiczów
Od jakiegoś czasu (prawie dwa miesiące niestety) mam problem z moją audiką. Mianowicie problem polega na tym że auto gaśnie na chwilę. Ciężko mi dobrze napisać żeby dokładnie zobrazować co się dzieje. Ale pokolei. Auto rano odpala i jedzie bez problemu. Po jakimś czasie zaczyna szarpać i gaśnie. Czasami załapie zanim się zatrzymam a czasami muszę postać na poboczu kilka minut zanim zapali. Dzieje się to zupełnie nieregularnie. Czasami zaraz po zagrzaniu a czasami po przejechaniu ładnych kilkudziesięciu kilometrów. Taki problem nieraz pojawia się po kilku minutach ponownie ale mogę też przejechać następne kilkadziesiąt km i nic. Auto ma instalace gazową, ale problem pojawia się zarówno na jednym jak i na drugim paliwie. Dodam jeszcze że wymieniłem już kilka rzeczy (świece, przewody, kopułkę, palec, regulator napięcia, sondę lambda, sterownik gazu). Niektóre faktycznie były uszkodzone, a niektóre zapobiegawczo. Na początku roku wymieniłem też cewkę z modułem bo stara pękła. Problem jest trudny do zdiagnozowania bo nie dzieje się u mechanika na podwórku. A na poboczu jedyne co udało mi się ustalić to że w momencie kiedy nie chciał przez chwile po zdarzeniu odpalić, to cewka dawała iskrę. No i to w większym skrócie tyle. Jeżeli ktoś spotkał się z podobnym problemem albo domyśla się co jest przyczyną to proszę o pomoc. Z góry dzięki i pzdr
_________________ AUDI 80 B4 2.0 ABK LPG
|