.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 04.lut.2025 04:39:48

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [B4]Proszę o pomoc brak mocy mam błędy i co dalej
PostNapisane: 03.gru.2007 17:09:54 
Użytkownik

Witam zwracam się do was z prośbą o pomoc w usunięciu usterki. Posiadam audi b4 z 1993r z silnikiem 2, 0e 115km.od pewnego czasu samochód stracił moc efekt taki, że jak samochodem jadę i dodam pedał gazu auto nie bardzo się zbiera w pewnym momencie, jeżeli czy mam pedał gazu jednakowo samochodem aż szarpnie, ale dostaje wtedy moc i idzie normalnie, by znów za chwile stać się mułem. Pożyczyłem kabel od kolegi i podpiąłem pod program polski wag i wag com odnalazł mi następujące błędy
00523 Czujnik IAT – temperatura wysoka – obwód niski – G42
00522 Czujnik temperatury chłodziwa silnika – G62
00525 O2 czujnik – niskie napięcie – G39
00552 Czujnik poziomu przepływu powietrza
Po skasowaniu błędów i uruchomieniu programu wag com pokazał mi 2 błędy
Dla tego zwracałbym się do was z prośbą o poradę czy mogę coś samemu wymienić i gdzie szukać problemu pozdrawiam

Tytuł: Re: [B4]Proszę o pomoc brak mocy mam błędy i co dalej
PostNapisane: 03.gru.2007 19:01:22 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
jjanek napisał(a):
Witam zwracam się do was z prośbą o pomoc w usunięciu usterki. Posiadam audi b4 z 1993r z silnikiem 2, 0e 115km.od pewnego czasu samochód stracił moc efekt taki, że jak samochodem jadę i dodam pedał gazu auto nie bardzo się zbiera w pewnym momencie, jeżeli czy mam pedał gazu jednakowo samochodem aż szarpnie, ale dostaje wtedy moc i idzie normalnie, by znów za chwile stać się mułem. Pożyczyłem kabel od kolegi i podpiąłem pod program polski wag i wag com odnalazł mi następujące błędy
00522 Czujnik temperatury chłodziwa silnika – G62
Po skasowaniu błędów i uruchomieniu programu wag com pokazał mi 2 błędy
Dla tego zwracałbym się do was z prośbą o poradę czy mogę coś samemu wymienić i gdzie szukać problemu pozdrawiam

O ile znam dobrze język polski , masz uszkodzony przepływomierz. ;)
Zacznij od podmiany na sprawny z identycznego autka i zapewne wszystko sie wyjasni.
Po podmiannie skasuj błedy i zobacz czy powrócą.

Tytuł:
PostNapisane: 03.gru.2007 19:22:59 
Użytkownik

Baskecior dzięki za szybką odpowiedź czytałem sporo na forum i wiele osobom siadał właśnie przepływomierz powodem było jak zamulało samochód, miałem cichą nadzieje, że to będzie tylko jakiś czujnik a co najgorsze to nie mam możliwości sprawdzenia innego przepływomierza, bo nikt ze znajomych nie ma b4.muszę w takim razie podjechać do elektryka by na 100% potwierdził usterkę przepływomierza mam jeszcze jedno pytanie na allegro idzie dostać używany, ale nie ma pewności, że jest sprawny a orientujecie się ile może kosztować nowy ewentualnie używany z możliwością sprawdzenia bardzo prosiłbym o namiar pozdrawiam
A może znacie namiar na firme która dokonuje REGENERACJI przepływomierza

Tytuł:
PostNapisane: 05.gru.2007 16:19:26 
Użytkownik

Panowie dzisiaj podpiąłem z powrotem wag i okazało się, że te błędy, które pisałem wcześniej dało się wykasować pojeździłem około 200km i pozostaje ciągle jeden błąd
I pomimo że go skasuje Wagiem to za jakiś czas pojawia sie i drugi komunikat
03-00 UNKOWN ERROR ELABORATION pocieszyło mnie to, bo może przepływomierz jednak nie będzie uszkodzony, bo na razie nie pokazuje błędów oprócz tych, co napisałem, jeżeli możecie to doradźcie, co oznaczają te błędy
Tak na marginesie pytałem w sklepie i przepływomierz do mego silnika oryginał nowy
kosztuje 800zł a zamienik nowy z napisem regenerowany 250 zł

Strefa czasowa: UTC + 1