kajoj napisał(a):
1.
Wtam wszystkich ponownie, wiec tak po sprawdzeniu jest tylko jeden błąd (P2127), jesli moze mi teraz ktos pomoc bylo by super.
2.
Witam wszystkich po dlugiej przerwie, wiec okazalo sie ze to wina czujnika pedału gazu, jeszcze niezostal naprawiony ale mam nadzieje ze to szybko nastąpi. Pozdrawiam.
MOD: Proszę dokładnie zapoznać się z regulaminem AKP. Pisanie posta pod postem jest niedopuszczalne - do tego celu służy opcja EDYTUJ.
Witam wszystkich ponownie, jednak jak sie okazalo problemu niedało sie usunąć, samochod stoi u elektryka, moze ktos cos bedzie mi mogl podpowiedziec, bledy jakie widoczne po podpieciu kompa to "błąd pedału gazu - sygnał niezrozymiały- pozycja 1 i 2" oraz "błąd czujnika polozenia wałka rozrzadu".
Po odpaleniu gdy silnik jest jeszcze zimny wszystko jest ok, po ko 10min lub jak silnik zlapie temperature, przy ruszaniu z 1 biegu zapalaja sie 2 kontrolki rownoczesnie "epc i esp" i wtedy nieda sie juz prawie wcale jechac, silnik niema mocy i przy ok 2000 obr zaczyna szarpac.
co do prawdopodobnych przyczyn bledów to pedał gazy został wymieniony na nowy, czujnik polozenia walka rozrzadu rownierz jednak jak sie okazalo problem nadal jest tensam, elektryk mowi ze instalacje sprawdzal i ze jedyne co zostaje to sterownik silnika. Silnik zostal zagazowany (pełna sekwencja) w grudniu 2007 roku, przejechalem moze ok 10000km. i tak sie zastanawiam czy przyczyna moze powstala od gazu. Jesli ktos ma jakis pomysl coto moze byc lub spotkal sie z czyms takim to prosze o podpowiedzi. Z gory dzieki.