Kacpero_2008 zadzwoń pod ten nr telefonu: (032) 43 07 508. Jest to kontakt do najlepszego serwisu w PL (moje i nie tylko zdanie) zajmującego się min. multitronikami. Powiedz jaki masz problem ze skrzynią i dalej będziesz już wiedział co masz robić.
Co do zmiany skrzyń jest to niestety niemożliwe. Taki temat był już na forum poruszany i to nawet chyba chodziło o multi.
toratore napisał(a):
Czytałem mnóstwo opinii negatywnych o tej skrzyni, także na tym forum.
Czytałem także wiele opinii pozytywnych, nawet na niemieckich forach motoryzacyjnych. Zapewne Ci, którzy nie mają problmów z tą skrzynią nie piszą nigdzie, ponieważ nie szukają pomocy. Trudno powiedzieć, jaki odsetek tych skrzyń pada szybko, pewnie nikt nie prowadzi statystyki.
Jednakże, znalazłem na niemieckim forum kiedyś apel o zgłaszanie się użytkowiników zepsutych multi, ponieważ jest grupa osób, która wystąpiła z pozwem przeciw audi w tej sprawie. Prowadzili to chyba prawnicy z Drezna. Nie wiem co dalej z tym było. Także coś jednak musi być na rzeczy.
Dzięki brytyjskim forom Audi nikt w UK o zdrowych zmysłach i interesujących się motoryzacją (czyt. szanujących swój portfel) nie kupuje Audi z multi. Opinię popsuły informacje medialne o usterkach w w/w. Nikogo teraz już nie interesuje, że te skrzynie są już poprawione lub zupełnie inne. Często można spotkać w ogłoszeniach o sprzedaży informację o skrzyni - tiptronik - gdzie ewidentnie jest to skrzynia multi. Ale tego akurat kupujący nie wie.