.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 06.lut.2025 00:11:27

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [a6 C5]2.5tdi AKN brak mocy po rozgrzaniu
PostNapisane: 20.sie.2008 20:18:19 
Użytkownik

Witam wszystkich

Mam pewien problem z moją a6. Rano gdy odpale auto i jade na całkowicie zimnym silniku audi ma super przyśpieszenie praktycznie na każdym biegu wciska w fotel. Niestety gdy przejade jakieś 20 km lub gdy silnik się już rozgrzeje moc auta powoli spada. Dodam że np jeżdzac w nocy gdy tęperatura powietrza na zewnątrz jest stosunkowo niska np 18 stopni auto jest mocniejsze , jednak nie jest to ta sama moc co rano. Nie wiem co mam już robić wymieniałem pompe wtryskową bo niestety padła ,przepływka też jest wymieniona wszystkie filtry i nic. Codziennie jest to samo ,dodam jeszcze że podczas jazdy tęperatura oleju wynosi maksymalnie 70 stopni zaś wody jakieś 70 80 dopiero przy włączonej klimie w trybie chłodzenia i przy ostrej jeździe wynosi 90 stopni. Ostatnio też zauważyłem że gdy włacze klime (tryb chłodzenia) auto jeszcze bardziej zamula , a czasami jest nawet tak że gdy chce mu więcej dołożyć do pieca nagle obroty zatrzymują się na 3000 i auto już nie przyspiesza ,dopiero po zmianie biegu na wyższy powoli przyśpiesza. Auto było podłaczane do komputera serwisu VW ale nic nie wykazało. Proszę o pomoc.

Tytuł: Re: [a6 C5]2.5tdi AKN brak mocy po rozgrzaniu
PostNapisane: 21.sie.2008 07:25:18 
Użytkownik

Auto: Renata
arturn29 napisał(a):
Witam wszystkich

Auto było podłaczane do komputera serwisu VW ale nic nie wykazało. Proszę o pomoc.

to podłacz Vag'a i zrob logi na zimnym i cieplym .... [napewno sytuacja sie rozjasni]

Strefa czasowa: UTC + 1