Zadałem to pytanie również na audi80.pl, ale może ktoś z Was wskaże mi jakieś podpowiedzi...
Witam,
Od jakiegoś czasu męczy mnie jeden temat, mianowicie objawy są takie:
jeśli przyspieszam normalnie (to znaczy dynamicznie na trasie, pedał wciśnięty na max, albo średnio, wtedy nie ma żadnego problemu, ale gdy przy pewnych prędkościach (np 3 bieg 50km/h albo 4 bieg 70km/h) chciałbym "utrzymać" prędkość, albo tak delikatnie dodawać gazu, wtedy czuć drgania/delikatne szarpnięcia, gdy dodam gazu trochę mocniej, to te objawy ustają, potem jak zwalniam (trzymająć lekko gaz), to znowu powraca ten objaw. Czuję jak w takiej sytuacji mi noga drga cała, dźwignia zmiany biegów no i kierownica.
Nie wiem czy odpowiednio opisałem moje objawy
Czy to moze wskazywać na problemy ze sprzęgłem?
Z góry dziękuję za pomoc.
:edit:
właśnie przed chwilą byłem ze znajomym na "jeździe testowej" i jego sugestia jest taka, że prawdopodobnie któraś z poduszek pod skrzynią jest walnięta, bo podczas tego "szarpania" cała skrzynia chodziła w tą i spowrotem.
W razie czego ile może kosztować wymiana poduszki/poduszek? Jaka jest ich cena i na co zwracać uwagę? (producent? jaki?)
Czy mozna to jakoś "samemu" zweryfikować? Chciałbym uniknąć sytuacji w której trafię na "fachowca", który zaproponuje wymianę połowy samochodu