Slawek A4 napisał(a):
Witam panowie. Na początek powiem że znam zasady znam szukajke i wiem że przydało by sie logi zrobić ale może problem znajomy i ktoś beż tego sobie poradzi.
Sprawa wygląda tak, że po przekroczeniu 2700- 3000 obrotów odcina doładowanie. Jeżeli wyłączy się silnik i włączy od nowa wszystko wraca do normy. Na kompie wyskoczył błąd regulatora napięcia. Zastanawiam się czy to może byc przyczyna. Ostanio pokazywał, że coś nie gra z przepływką wymieniłem i nic problem jak jest tak jest. Mowa o silniku AFN 1,9 z 1999
Może ktoś miał podobny problem jak nie to logi ;( tylko jak tu zrobic pożądnie logowanie jak według filmu instruktażowego trza mu dać gaz w podłogę a tu nie działa doładowanie?
Dzieki z góry za rady
Koleg miałem ten sam problem.
Masz problem z kierownicami w turbo które na 99% sie przycinają i przez to występuje przeładowanie, dlatego tez musisz zgasic samochod aby wszytko wróciło do normy.
Po drugie to ze trzeba wcisnąc gaz do spodu a tobie wtedy odetnie turbo nie dyskfalifikuje testu. Bo to co zlogujesz to tego czasu pokaże ze właśnie kierownice sie przycinają i występuje przeladowanie.
Myślę również ze jak byś od razu zrobil logi zaoszczędził byś kilkaset złotych które wydałes na przepływke.
Tak na szybko podpowiem że czyszczenie kierownik kosztuje w granicach 300-400 zł czyli mniej wiecej tyle co przepływka.
Życzę powodzenia.