daan napisał(a):
....czytałem prawie wszystkie twoje watki kolego Paw1972 i powiem Ci że mam mieszane uczucia na temat Sserwis ponieważ jednak nie poradzili sobie z twoim problemem.
NIe zupełnie jest tak. Sserwis, a dokładnie Pan Sopa osobiście zajął się moją skrzynią i przygotował kilka sterowników (kilka wersji) specjalnie na moje użytkowanie. I kilka z nich podczas jednego serwisu, który trwał dwa dnie były wstawiane i testowane. Od strony mechanicznej skrzyniami zajmuje się specjalista - bardzo dokładny i precyzyjny. Skrzynia od strony mechanicznej jest w stanie idealnym i przy każdym serwisie jest sprawdzana. Problem leży właśnie w sterowniku, ale nie jest winą Sserwisu, że sterowniki nie były doskonałe. Wypadanie adaptacji i ponowne adoptowanie weszło już w zwyczaj mojego auta, ale problem leży po części w wadliwych konstrukcyjnie sterownikach tamtej generacji a po części - wg. mnie, a z tym nie zgadza się Pan Sopa - w jakiś ukrytych problemach z elektryką. Spotykam się czasami z jakimiś drobnymi anomaliami, a wiem, że właśnie takie cudeńka potrafią "umilić życie". Nowy typ sterowników (2004 - ) ma zabezpieczenia i jeżeli problem nie leży po stronie mechanicznej to adaptacja sama wpadnie nawet jak sterownik ją utracił. Moje auto musiałbym oddać na dłużej Panu Sopie a ja niestety tego nie mogę zrobić. Ale dlatego jest specjalnie modyfikowany sterownik od nowego modelu, aby nie było więcej problemów z jakimi się borykam. Od czasu sotatniej wizyty adaptacja wypadła trzykrotnie. Od miesiąca trzyma. Skrzynia skrzyni nie równa i zdarzają się takie "rodzynki" jak moja. Dodam jeszcze tylko to, co pisałem w moich postach - moja skrzynia była naprawiana dwukrotnie, w tym raz w ASO a potem w jakimś zakładzie od ASB zanim trafiła do Sserwisu. Tam stwierdzono zastosowanie niewłaściwej technologii naprawy - dlatego skrzynia była nadal wadliwa, brak przeprowadzonej modernizacji do 7 tarczek, nie wymienione oprogramowanie. W Sserwise była naprawiana od strony mechanicznej raz, oraz drugi raz - sterownik i ten temat będzie zakończony na wiosnę. Do tej pory w aucie zostało wymienione i zmodyfikowane oprogramowanie silnika i wszystkiego co z tym się wiąże. Nie chodzi o tuning. Główny problem polega na tym, że mieszkam w UK, a więc nie jestem tak dyspozycyjny dla Sserwisu jak inni klienci, którzy mogą pozostawić auta, aż do całkowitego wyleczenia. W Sserwis bardzo wierzę bo przekonałem się na własne oczy i uszy co są warci. Zresztą dowodem na to są wszyscy inni zadowoleni klienci - wystarczy poszukac w sieci i na forach, oraz na stronie Sserwisu opinii - to najlepsze świadectwo.
ps. kiedyś powiedziałem, że nie poddam się i doprowadzę tą skrzynię do porządku i tak będzie. Pan Sopa dzwonił do mnie i potwierdził, że sterownik będzie do wiosny zmodyfikowany. Skrzynia nie powinna więcej sprawić problemów. Tak jak obiecałem będę o postępach informował.
pozdrawiam
paweł