Nie chcę poddawać pod wątpliwość czyjegoś podejścia.
Powiem tylko że zamiana panewki na łożyska to coś czego nie rozumiem a z choinki się nie urwałem. Być może chodzi o to że ta osoba chce zregenerować pompę wstawiając nową panewkę. To miało by sens.
Co do sprzęgła hydrokinetycznego. Nie sądzę by chodziło o regeneracje w niemczech bo robi to Samko w oklicach Wawy lub TeoMotors pod poznaniem ..
Nie trzeba więc szukać daleko..
Ja osobiście raz się sparzyłem na sprzęgle regenerowanym i od tamtej pory podjąłem decyzje że montujemy tylko regenerowane przez Sachsa. Co nie oznacza oczywiście że polskie firmy robią to źle. Przypadek Passata który należał do mojego klienta kosztował mnie holowanie spod Białoruskiej granicy ,olej , pompę i ponowną naprawę. Tylko dlatego że dostaliśmy wadliwie zregenerowane sprzęgło.
Od tamtej pory montujemy tylko Sachsa i koniec
Takie sprzęgło zrobione przez Sachs kosztuje około 1200 zł i jest święty spokój.
Reasumujac jako klijent jesteś zainteresowany efektami czyli skutecznościa naprawy. Jeśli Twój usługodawca daje gwarancje na to co wykona i materiały
nie powinieneś się przejmować.
Powiedz tylko że nie chcesz mieć po 10 000 km ulenaj skrzyni z każdej strony olejem bo tak bywa że zrobią naprawę a potem z każdej strony wycieki .
Ogólnie wszystko dogadaj bo dziś masa ludzi naprawia skrzynie automatczne mimo że nie powinna tego robić.
Cena 2500 zł nie jest naprawdę wysoka
1200zł sprzegło + 600 zł uszczelki + 550 pompa + 400 olej powiedzmy = 2750 zł
Sam oceń