.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 07.lut.2025 22:53:46

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: ubytek plynu chlodniczego 1.8T
PostNapisane: 27.wrz.2009 20:04:12 
Użytkownik

Kupilem sharana z tym silnikiem rok temu i od kilku miesiecy zaczelo mi ubywac plynu chlodniczego, jakies 0,5l na 2 miesiace jazdy. Oleju nie przybylo, nie ma wycieku z nagrzewnicy. Mam wrazenie ze wyczuwam jego zapach na rozgrzanym silniku, czyli mogloby to byc uszkodzenie krocca. I tu pytanie: sa jakies typowe miejsca gdzie pekaja te elementy i zaczyna sie saczyc plyn? bo jak na razie mimo ogledzin nie znalazlem miejsca wycieku. I drugie pytanie: gdzies wyczytalem ze jakis koles mial taki problem przy wymianie oleju, pisal ze mechanik nie dokrecil jakiegos czujnika i saczyl sie plyn, ale "co ma piernik do wiatraka?". a moze ma :)

Tytuł:
PostNapisane: 27.wrz.2009 21:02:07 
Użytkownik

najczesciej sie saczy na laczeniu tego krocca z glowica albo z czujnika temperatury... wymianialem kilka dni temu u siebie ten krociec i juz nie cieknie :diabel: tylko radzilbym kupic oryginalny kosztuje 50 pare zloty a kupilem zamiennik za 12zl i okazalo sie ze miejsce w ktory wklada sie czujnik jest 1mm szersze, i jak wszytsko zlozylem to zaczelo kapac, i musialem jeszcze raz rozbierac, i kombinowac ale sie udalo.i juz nie kapac, ale teraz zaczal mi cos czujnik temperatury swirowac kilka stopni widzi mniejsza temperature wiec radze nie oszczedzaj na zamiannikach ja mam nauczke :)

Tytuł:
PostNapisane: 27.wrz.2009 21:09:20 
Użytkownik

teraz dopiero doczytalem ze chodzi o benzyne :P ale powinno byc tak sam chyba jak w dieslu jesli nie to niech koledzy poprawia bo z benzyna nie mam stycznosci i sie nie znam

Tytuł:
PostNapisane: 29.wrz.2009 20:02:45 
Użytkownik

Ja w AEB miałem wyciek na przewodzie przy turbinie-jest tam przewód z oczkiem i dwie podkładki miedziane-trudno to dojrzeć.

Strefa czasowa: UTC + 1