.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 07.lut.2025 23:33:41

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: 3.0 ASN co jest grane??pomożecie??
PostNapisane: 09.paź.2009 22:06:23 
Użytkownik

witam wszystkich.postaram sie w skrócie....autko ma dziwne objawy...bardzo dziwne;nawet nie wiem jak zaczac...ogolnie auto ma swoje "dni"raz jedzie ładnie,wciska w fotel zwłaszcza rano(ale to nie reguła)po zgaszeniu i odpaleniu juz robi sie troszke słabsze,po pzejechaniu wiekszej odległosci zaczyna jechac ponownie jak powinno.po zgaszeniu i odpaleniu to samo.ale bywa,ze dwa dni jezdzi w miareok,by pozniej przez tydzien zamulac....jak kameleon;(dodam,ze na wolnych delikatnie poszarpuje i tu o dziwo im wiecej szarpie na wolnych obrotach tym lepiej sie zbiera(jak sie nie zbiera to buczy,jak sie zbiera to ładnie mruczy...jak na V-kę przystało)...aha cewki nowe,przepływomierz,swiece,filtr paliwa...brak błedów na VAGulcu.
jakiekolwiek opinie bede mile widziane,bo juz nie mam powera.
z góry dzięki.

Tytuł:
PostNapisane: 11.paź.2009 13:51:45 
Użytkownik

Znajomy mial podobne objawy w ASN i okazalo sie ze katalizatory do wymiany z tym ze on jezdzil do momentu w ktorym auto przestawalo juz przyspieszac bo cholernie droga sprawa. Ale najlepiej bedzie jak pojedziesz do dobrego warsztatu i zdjagnozuja co jest grane.

Tytuł:
PostNapisane: 11.paź.2009 18:33:44 
Użytkownik

dziekii za sugestie,ale byłem juz na analizatorze i katy sa ok;(moge tylko dodac,ze czasami pojawia sie bład sondy prawej za katalizatorem,nawet po wymianie na nowa bład czasem powraca.jest to bład sporadyczny....moze to jakas wskazowka?najsmieszniejsze jes to,ze ze w poprzedniej a4(2.6 ABC)miałem podobne objawy,po długiej walce pomogła wymiana sterownika silnika.tylko,ze ASN to juz inna bajka......a moze sie myle..

Tytuł:
PostNapisane: 12.paź.2009 12:01:50 
Użytkownik

Chcialbym ci pomoc lecz nic wiecej na ten temat nie wiem. Nigdy nie mialem blizej do czynienia z ASN.

Strefa czasowa: UTC + 1