.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.lut.2025 05:22:19

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: A2 1.4 tdi AMF pedał sprzęgła nie odbija
PostNapisane: 03.gru.2009 00:10:54 
Użytkownik

Panowie mam konkretny problem :) Jak w temacie nie odbija mi do końca pedał sprzęgła. I tu ciekawostko-dzieje się to tylko i wyłącznie wtedy kiedy zbieram ostry zakręt "w prawo" i zmieniam bieg :( [w drugą stronę już tego nie ma]. Następnie sprzęgło zostaje przy podłodze(jakieś 10cm od niej) do czasu aż nogą nie pomogę mu się podnieść. Zaznaczam że gdy sprzęgło zostanie w podłodze z autem nic się nie dzieje. Sprzęgło nie ciągnie a po jego wciśnięciu normalnie wysprzęgla z jedną różnicą że zaczyna "brać" nisko przy samej podłodze. Gdy pedał wróci do górnego położenia(gdy go podniosę nogą) wtedy już bierze trochę wyżej tak w połowie położenia. Wszystko jest ok, pedał szybko wraca do góry aż znowu nie zbiorę zakrętu w prawo :( Zmieniłem płyn hamulcowy, odpowietrzyłem ponownie układ, nasmarowalem sprężynę przy pedale i ręce mi opadły bo nic nie pomogło. płynu hamulcowego nie ubywa, nie widać wycieków na pompce. Ehhhh nie chce na ślepo wymieniać pompki sprzęgła, wysprzęglika czy całego sprzęgła!!!POMOCY Proszę!!!

Tytuł:
PostNapisane: 04.gru.2009 00:37:26 
Użytkownik

Nikt nie ma pomysłu na rozwiazanie tego problemu??Nikomu nic podobnego się nie przytrafiło?? Aż mi się wierzyć nie chce!!! Widzę żę będę musiał wymieniać wszystko na ślepo:(

Tytuł:
PostNapisane: 04.gru.2009 11:12:55 
Klubowicz

ulik napisał(a):
Nikt nie ma pomysłu na rozwiazanie tego problemu??Nikomu nic podobnego się nie przytrafiło?? Aż mi się wierzyć nie chce!!! Widzę żę będę musiał wymieniać wszystko na ślepo:(

Nie wpadaj w histerie tylo poczytaj forum np:
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... 2A+odbi%2A

Poza tym przywitałbyś się jak kultura nakazuje, zapoznał z regulaminem tego forum i zaczął się stosować do panujących tu zasad.
Pozdrawiam.

było:
Q7 4M 3,0 TFSI
SQ5 Plus
A7 C7 3,0 biTDI
A6 C7 3,0 biTDI
S4 B8 3,0 TFSI
V8 D11 4,2
A4 B6 1,8T q
S8 D2 4,2
S6 C4 4,2
A6 C4 2,5 TDI q
S6 C4 2,2T
A6 C4 2,5 TDI q
A80 B4 1,9 TDI

Tytuł:
PostNapisane: 05.gru.2009 01:30:26 
Użytkownik

Witam. Za nieprzedstawienie się przepraszam, nie wszystko muszę wiedzieć jako nowy,co do postów które podałeś-czytałem je, potrafię użyć opcji szukaj!!! Wszystko w takim razie wskazuje na pompkę poza jednym szczegółem- nie ubywa mi płynu i nie pomaga podpompowanie sprzęgła. Dlatego poruszyłem temat i założyłem nowy wątek. Tak czy inaczej dzięki za podpowiedzi. Zapewne wymienię pompkę bo innego pomysłu nie mam.

Strefa czasowa: UTC + 1