.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.lut.2025 04:47:18

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: A4 2,5TDI TIP Q 2000 Hydraulika i wałki-wymiana pomocy?
PostNapisane: 06.gru.2009 16:23:41 
Użytkownik

Witam serdecznie.
Jak pisałem kilka tygodni temu w grudniu dopada mnie konieczność wymiany wałków i hydrauliki.
Mam Pewne pytanie z uwagi, że nigdy wcześniej nie podejmowałem się takiej wymiany, chciałbym sie dowiedzieć czy jest możliwa wymiana samodzielna tych podzespołow w warunkach małego warsztatu garażowego? Może gdzieś na forum jest instruktaż jak któryś z klubowiczów juz to robił. Za wszelkie wskazówki i odpowiedzi będę wdzięczny. Interesuje mnie co jak po kolei, a przedewszystkim jakie czynność dodatkowe będę musial wykonac np jak odpowietrzanie układu paliwowego. Po prostu czynnośc które się ściśle wiążą z wymianą tych podzespołów.
Osobiście czytałem sporo forum ale nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Za każdą pomoć nawet w postaci linkow do tematow które może przeoczyłem będę wdzieczny.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 10.gru.2009 21:54:06 
Użytkownik

siemka szczeze mowiac to nie takie proste jak myslisz samo dobranie sie do rozrzadu to juz jest wyczym a wymiana walkuw wioze sie z rospieciem rozrzadu kolka sa na przylgnie i nie maja klinow a na jednej glowicy sa dwa walki na zebatkach lepiej oddac auto mechanikowi i zrobi to duzo szybciej i nie narazi cie na zadne niespodzianki

Strefa czasowa: UTC + 1