.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.lut.2025 13:49:05

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [80 B4 2.0 E ABS] tarcze hamulcowe
PostNapisane: 03.sty.2007 22:14:49 
Użytkownik

Witam

Mam dziwny problem, przy prędkości 30-70 km/h cos mi dziwnie łupie z prawej strony, na początku myślałem że to opona ale po wymianie okazało sie że nie. Felga też nie bo tez sprawdzałem.
Poza tym nie ma żadnych luzów. Mechanik przetoczył mi tarcze (ta prawa była krzywa troche) i jakby troche ucichło ale dalej nie jest dobrze.

Chce te tarcze zmienić i wzwiązku z tym mam pytanie
Czy to prawda że to normalne że od ABS się grzeją z przodu koła, po paru hamowaniach mam gorące tarcze i troche felgi. Kół mi nie blokuje. Może to jest przyczyna że mi tą tarcze zwichrowało jak woda sie dostała na gorącą?

Tytuł:
PostNapisane: 04.sty.2007 11:45:29 
Użytkownik

Po hamowaniu to każda tarcza się robi gorąca, czy masz ABS czy nie(a nawet jak jest ABS to chyba trochę mniej). A inna sprawa to te tarcze które zakłada orginalnie firma AUDI to wielka kupa z kut..ówą. Jak miałem A90 NG trza było wymienić(bo się raz zahamowało za ostro z większej prędkośći).później coupe NG to samo i co najlepsze jak kupiłem A100 S4 tylko dwa tygodnie pocieszyłem się tym że kierownica nie drgała.Więc jak będziesz wymienieniał tarcze to kup sobie jakieś lepsiejsze. Polecam Zimmermanna nie są najdroższe a dużo lepsze od ATE(podobno orginał) lub BREMBO które zeszło na psy. O reszcie zapomnij bo szkoda kasy i nerwów.

Tytuł:
PostNapisane: 04.sty.2007 17:43:32 
Użytkownik

Tylne koła powinny sie mniej grzać od przednich ?

Tytuł:
PostNapisane: 08.sty.2007 13:15:49 
Użytkownik

Może tłoczki są zasyfione i nie chodzą płynnie. Tozbierz zaciski i przeczyść tłoczki jak najdrobniejszym papierem(2500) przy okazji powymieniaj oringi w cylinderkach. Po tym zabiegu powinno wszystko chodzić i się nieblokować.

Strefa czasowa: UTC + 1