dandifr napisał(a):
powiem tak, jezeli opona ma byc tania to nie oczekuj od nie nic wiecej ponad trzymanie powietrza. kazdy nexen, triangle czy inna chunska sztuczka magiczka nie jest dobra opona. Musisz sie zastanowic czy chcesz spokojnie jezdzic w deszczu czy sie modlic na kazdym zakrecie i myslec czy tym razem opona bedzie trzymac czy jednak pusci i polecisz w plener... Najtansze sensowne opony to chyba ... barum bravuris , mam takie w rozm. 225/45/17" sa ciche i w miare sie trzymaja na wodzie, bo na suchym to kazda nawet nalewka sie kleci, tylko zalezy od tego jak szybko sie zdziera. Barum ma dosc dobra mieszanke, ale i tak zdziera sie szybciej niz jakis continental czy michelin ale ich ceny to raczej z kosmosu w duzych romiarach. Ponadto godne polecenia sa wszystkie japonskie opony , czasami mozna je kupic w dobrych cenach jak sie poszuka. Tak od siebie to moge zaproponowac w rozm 17" np. Continental sport contact II rozm. 235/40/17" po 300zl/szt. jezeli ktos chce to prosze na priv. mi msg`a wyslac, ew. zadzwonic 501 419 116 moge je wyslac...
dobra cena za ten rozmiar
ja jeżdze na Dunlopie Sport 01 w rozmiarze 205/55/16 i spsiują sie świetnie zwłaszcza przy dużych prędkościach
a propos jaka byłaby cena u Ciebie takich gum oczywiście nowych?