konrey napisał(a):
rozumiem ze pytasz o "Gas Temp Sensor 1 (G235)" .
tak jest to sensor ktory mierzy temperature spalin ,objawy to takie ze jak padnie te codenko to poprostu jedna turbinka praktycznie jest nie zywa. W moim przypadku objawia sie to tym ze puki pozadnie sie nie rozgzeje silnik i dalej jak spokojnie jesdze z wolnym dosc przyspieszaniem to spoko ale jak tylko dam troche po garach odrazu sie odlacza. wystempuje on w silnikach 2.7 BT (A6,S4,RS4) napewno a koszt z tego co mi wiadomo to w ASo okolo 800 zl ale podobno juz ich nie robia i daja jakies zestawy naprawcze ktore sa podobno badziewie i drazsze.
Sadzac po niniach jakie posiadasz to Ciebie to nie dotyczy i musze ci powiedziec ze jezdzac C4 2.8 bylem naprawde bardzo hepi z tego silnika
o mialem jeden problem to fakt . Raz jadac pewnego roku na Piknik do Mragowa w bardzo upalny dzien padl mi nagle czujnik Halla na walku rozrzadu sprawa nie wielka ale niunia stanela jak wryta w srodku jakiegos lasu.
Dziekuję za wyjaśnienie, dopytuję się, bo za jakiś czas w "stajni" zrobię miejsce na 2,7bit w budzie albo s4 albo a6
a o takim czujniku nie miałem pojęcia, dlatego można sobie zanotować kolejny pkt który trzeba będzie sprawdzać przy kupnie.