>Zybol... będę dzwonił do nich i dopytywał - ostatecznie pomaluję w kolor "imitację" aluminium - coś z szarych jasnych tak by wyglądało to jak ori zacisk - odrzucają mnie kolorowe
Kiedyś miałem styczność z lakiernią proszkową na produkcji znaków drogowych. Temp w piecu była około 200C jak pamiętam a przecież uszczelki tłoczków pracują czasami w wyższych temp. Jeżeli okaże się, że nie trzeba zwalać tłoczków / gumek to dam malować proszkowo tak jak jest a jeśli nie rozbieram i szukam zestawów naprawczych.
>ernieball... masz rację zrobię jak... no ale właśnie jak ? Myślę, że po kilku telefonach do lakierni będę może mądrzejszy. Buba malował gdzieś pucharki na zlot... tłoki alu ale wyszło ładnie. Muszę podpytać - może taniej będzie.
>Papel... w tatusiowym jachcie masz anodowaliśmy
Wiem, że technologia zajefajna i efekt super ale te zaciski są chyba za bardzo porowate by dać do anodowania i osiągnąć efekt - jak sądzisz ?
> SJake... też o tym myślałem, że większość tych farb trzyma się dobrze na stalach a na alu słabiej. Poszperam w sieci... może znajdę coś do alu.