Witam wszystkich. Dość uważnie przejrzałem forum ale nie znalazłem takiego przypadku jak mój. Mianowicie wczoraj chcąc pozbyć się problemu piszczącego hamulca hydraulicznego popryskałem dość obwicie okolice zacisków smarem hybrydowym w sprayu. Nastepnie chcąc sprawdzić efekt tego zabiegu o którym już wiem, że nic nie daje odpaliłem auto a nastepnie kilkukrotnie ( 8-10 razy) zaciągnąłem i odpuściłem hamulec hydrauliczny. Nastepnie zgasiłem auto i poszedłem otworzyć piwo...Dziś rano samochó nie odpalił. Nawet nie kręci. Na desce pojawia sie komunikat najpierw: Engage P or N a następnie Parking Brake Malfunction. Przycisk odpowiedzialny za hamulec zdaje się działac poprawnie. Na desce jest komunikat Ignition is On a więc moge sprawdzić działanie tegoż przycisku i słychać wyraźnie jak zaciąga on i odpuszcza hamulec ręczny. Pod pedałem hamulca też to czuć. Macie może jakiś pomysł o co chodzi? Ponownie ściągnąłem dziś oba koła i sprawdziłem czy może wtyczki są zawilgocone ale nic się z nimi nie dzieje złego. Odblokowałem też skrzynie i ruszyłem auto o kilka centymetrów w nadzieje, że to cos pomoże ale nic to nie dało. Jakieś sugestie?
|