.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 10.lut.2025 17:40:16

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26.lis.2006 01:52:18 
Użytkownik

Michauu napisał(a):
te plastikowe kieliszki maja sobie luzno spoczywac? czy maja byc zacisniete "na dole" , u mnie sa luzno i podobno tak ma byc, ale przeciez przez to leci syl to tloka....nieczaje

te kieliszki są mocowane do odbojów i napewno nie są tam po to aby się majtać, zapewne masz rozerwane odboje, ja tak miałem, myślę że dużo lepiej zamiast tych "kieliszków" kupić mieszki, ponieważ cieżko o mieszki od audi podeszły tanie jak barszcz od golfa :). Te osłony mieszkowe wchodzą ponad odbój i zakrywają ładnie cały amorek. W wersjach do specjalnych warunków audi też zakładało takie harmonijkowe osłony.

Polecam kupować te mieszki cena nie wiele wyższa bo 7zł zamiast 4zł :)

Tytuł:
PostNapisane: 06.gru.2006 21:52:08 
Użytkownik

gigi napisał(a):
KorNoLio - masz niezły patent :)

okazuje się że u mnie amor jest już mocowany do zwrotnicy tak jak w B4 czyli na 2 śruby, nio i teraz mam audiotele; lepiej odkrecać amor od zwrotnicy i ryzkować zgubienie zbiezności i kąta pochylenia czy lepiej mocować się z półośką i sworzniem i wyjmować kolumnę wraz ze zwrotnica?

U mnie amorek jest tak samo mocowany jak u ciebie. I aby go wyjąć nie wyjmowałem wcale zwrotnicy z samochodu. Odkręciłem tylko dwie śruby na górze, gdzie jest przykręcony amorek, zarnaczyłem w jakim położeniu jest element oporowy (żebo go nie obrucić poniewaz może sie zmienić geometria kół) oraz dolny wachacz przy belce (ale nie przy sforzniu zwrotnicy) , przegób i łącznik stabilizatora wszystko trzymał się tylko na drążku kierowniczym. Odkręciłem nakrętkę terzymajacą amorek, wyjełem go, wlałem olej i założyłem drugi. Robiłem już tym sposobem chyba trzeci raz.

Audi 100 C4 2.8 AAH Quattro- 174KM- 245Nm

W sumie 414KM i 803Nm szkoda, że nie pod jedną maską :):

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1