Mam problem. Wymieniłem ostatnio hamulce tarcze, klocki (wszystko bosch) + amorki, a teraz tylne heble...
Pow wymianie przodu zaczął mi dziwnie odbijać ABS, na dohamowaniu przy małej prędkości przy już minimalnej prędkości pojawia się charakterystyczny masaż stopy.
Początkowo było przypuszczenie że nowe klocki, jedno koło było chwilowo mniejsze (opona i felga walnięta na naszych pięknych ulicach, kutfa), ale wszystko wymienione, teraz zmienione też klocki tył, sprawdzone czujniki ABS, pompa, wszystko przeczyszczone, sprawdzone przez elektryka, a problem ciągle pozostaje. nie ma go przy mocniejszym hamowaniu, tylko przy delikatnym pod koniec. Do tego wyskakuje mi czasem sygnalizacja końca klocków, choć są nowe prawie.
Czy ktoś ma pomysł co to może być. Chciałbym to zrobić tym bardziej, ze mam zamiar sprzedać autko a nie lubię sprzedawać, jak i przede wszystkim kupować aut z niewyjaśnionymi problemami...
_________________ było: C3 2,2T Quattro, Toyota land cruiser LJ73 (auto do off-road'u), forester s-turbo.... jest 100 C4 2,8(aah) avant quattro
|